1. >Rețete
  2. >Sos Tahina - sos de susan

Sos Tahina - sos de susan

Un sos foarte popular în bucătăriile țărilor arabe. Sos tahina - 'pastă de susan', poate alătura cu succes diferite salate, cudități .Bonduelle
Ușor
4 persoane
10 Minute
Ieftin
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 linguri cu suc de lămâie

1 sos de susan

1 cățel de usturoi

1 lingură cu apă

Sare
Ingrediente pentru 4 persoane
2 linguri cu suc de lămâie

1 sos de susan

1 cățel de usturoi

1 lingură cu apă

Sare
  1. Pași 1
    Usturoi curățat, clătit și strivit în sare.
  2. Pași 2
    Sosul tahina se amestecă bine. Apoi se trece într-un castron, se adaugă usturoi și se amestecă bine. Se adaugă sucul de lămâie încet, până se schimbă culoarea și consistența pastei. Se adaugă apă.
  3. Pași 3
    Sosul trebuie să aibă un gust puternic de lămâie și maioneza să fie consistentă.
  4. Pași 4
    Se poate adăuga chimen și oțet. Sosul tahina se servește în castroane întinse, ornate cu frunze de pătrunjel tocate.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Salată cu fasole în trei culori

    Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.

  • Salată cu mazăre, măsline și pesto

    Gustul de salată mediteraneană poate fi ușor de reprodus și în bucătăria ta. Mazărea Vapeur Bonduell...

  • Hummus de linte

    Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid...