Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Somon la grătar cu porumb dulce

Pentru o nuanță mai intensă a sosului trebuie să alegem un ardei gras roșu aprins.

Pași de preparare

  • Pentru început, tăiem un ardei cuburi și unul bucățele, ceapa mărunt, lămâia și lime pe jumătate. Condimentăm somonul cu sare, piper, ierburi aromate, rozmarin, ulei de măsline și zeama de lămâie. Pe grătarul încins stropim cu puțin ulei, apoi adăugăm somonul pe care îl lăsăm 5-8 minute în funcție de grătar și grosimea peștelui, alături de jumătate de lime, iar pe cealaltă o stoarcem peste somon.

  • Garnitura pentru pește o realizăm din ceapa tocată mărunt pe care o călim în ulei de măsline și puțin unt, adăugăm ardeiul gras roșu tăiat în cuburi după care condimentăm cu sare și piper. Introducem porumbul scurs în prealabil de zeama din cutie, amestecăm și stropim cu vin alb. După 3 minute adăugăm mierea, sosul sweet chily, 1 cană cu stocul de legume, presărăm pătrunjel și lăsăm să fiarbă 5-10 minute, până ardeiul gras se înmoaie puțin.

  • Sosul pentru somon îl realizăm din semințe de floarea soarelui pe care le călim în ulei, după care adăugăm ardeiul gras roșu tăiat în bucățele, vinul alb și condimentăm cu sare și piper. Apoi adăugăm muștarul franțuzesc, mierea și stocul de legume. Lăsăm să fiarbă bine, după care blenduim. Aranjăm pe o farfurie sau platou porumbul cu ardei, apoi somonul și sosul de ardei. Decorăm cu crenguța de roșii cherry, frunze de rozmarin, germeni și ridiche.

Rețete care te-ar putea interesa

Somon la grătar cu porumb dulce
2 persoane 30-45 min Provocator
INGREDIENTE
  • 1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 2 buc (400 g) somon
  • 2 ardei gras roșu
  • 1 lămâie
  • 1 lime
  • 1 ceapă mare
  • 1 crenguță roșii cherry
  • 2 căni stoc legume
  • 1 pahar vin alb
  • 5 linguri ulei măsline
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri muștar franțuzesc
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri sos sweet chilli
  • 3 crenguțe rozmarin
  • 1/2 cană semințe floarea soarelui
  • 1 ridiche
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • Germeni
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru început, tăiem un ardei cuburi și unul bucățele, ceapa mărunt, lămâia și lime pe jumătate. Condimentăm somonul cu sare, piper, ierburi aromate, rozmarin, ulei de măsline și zeama de lămâie. Pe grătarul încins stropim cu puțin ulei, apoi adăugăm somonul pe care îl lăsăm 5-8 minute în funcție de grătar și grosimea peștelui, alături de jumătate de lime, iar pe cealaltă o stoarcem peste somon.

  • Pasul 2

    Garnitura pentru pește o realizăm din ceapa tocată mărunt pe care o călim în ulei de măsline și puțin unt, adăugăm ardeiul gras roșu tăiat în cuburi după care condimentăm cu sare și piper. Introducem porumbul scurs în prealabil de zeama din cutie, amestecăm și stropim cu vin alb. După 3 minute adăugăm mierea, sosul sweet chily, 1 cană cu stocul de legume, presărăm pătrunjel și lăsăm să fiarbă 5-10 minute, până ardeiul gras se înmoaie puțin.

  • Pasul 3

    Sosul pentru somon îl realizăm din semințe de floarea soarelui pe care le călim în ulei, după care adăugăm ardeiul gras roșu tăiat în bucățele, vinul alb și condimentăm cu sare și piper. Apoi adăugăm muștarul franțuzesc, mierea și stocul de legume. Lăsăm să fiarbă bine, după care blenduim. Aranjăm pe o farfurie sau platou porumbul cu ardei, apoi somonul și sosul de ardei. Decorăm cu crenguța de roșii cherry, frunze de rozmarin, germeni și ridiche.