Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Horiatiki - salată grecească tradițională

Nu cred să existe vreun restaurant în Grecia care să nu ofere horiatiki, și multe dintre ele au propria rețetă, ce adaugă gusturi delicate sau condimente secrete pentru a o face mai specială. În același timp, lista de ingrediente e simplă și accesibilă. O salată în care se simte gustul Peloponesului.

Pași de preparare

  • Se taie felii roșiile, castraveții, ardeii și ceapa. Se pun într-un bol, se presară cu condimente, se adaugă măsline și se amestecă bine.
  • Se adaugă cubulețe de brânză feta.
  • Se adaugă ulei și oțet de vin.
  • Se amestecă cu atenție, pentru a nu strivi ingredientele.

Rețete care te-ar putea interesa

Horiatiki - salată grecească tradițională
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 3 roșii tari
  • 180 g brânză feta
  • 1 castravete
  • 1 ceapă
  • 2 ardei grași verzi
  • 200 g măsline negre
  • 125 ml ulei
  • 60 ml oțet de vin
  • Piper
  • Sare
  • Oregano
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se taie felii roșiile, castraveții, ardeii și ceapa. Se pun într-un bol, se presară cu condimente, se adaugă măsline și se amestecă bine.

  • Pasul 2

    Se adaugă cubulețe de brânză feta.

  • Pasul 3

    Se adaugă ulei și oțet de vin.

  • Pasul 4

    Se amestecă cu atenție, pentru a nu strivi ingredientele.