Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Salată de broccoli cu năut și morcovi

Un prânz ușor, aromat și plin de sănătate. Iată de ce recomand cu bucurie această salată de broccoli cu năut și morcovi. Pentru pregătirea salatei am folosit broccoli Bonduelle Vapeur, cu o textură delicată și un gust foarte bun.

Pași de preparare

  • Ceapa se taie julienne, usturoiul se zdrobește, ardeiul iute se toacă fin, morcovul se decojește și se taie felii subțiri, ca niște panglici, cu ajutorul unei răzătoare pentru legume.

  • Se pune pe foc o cratiță cu 1,5 litri de apă, se aduce la fierbere și se adaugă 1 linguriță de sare.

  • Se opărește broccoli congelat în apa clocotită până se înfierbântă, apoi se scoate cu o spumieră, se trece printr-un castron cu apă rece ca gheața și se pune la scurs. În aceeași apă se opăresc morcovii timp de 30 de secunde, se scot cu spumiera, se trec prin apa foarte rece pentru a opri procesul de gătire și se scurg bine de apă.

  • Se încălzesc 2 linguri din uleiul de măsline Într-o tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Cвnd ceapa începe să se înmoaie, se adaugă năutul prefiert. Se gătește totul împreuna, timp de 2-3 minute, apoi se trage de pe foc și se condimentează puternic cu sare și piper.

  • Într-un castron încăpător, muștarul se bate cu o furculiță cu oțetul și uleiul de măsline rămas. Se condimentează dressingul cu sare și piper după gust. Se adaugă în castron broccoli, morcovii și tot conținutul tigăii cu ceapă și năut. Se amestecă delicat, dar insistent, încât gusturile să se omogenizeze bine.

  • Se montează salata în farfurii și opțional se presară cu parmezan ras.

Rețete care te-ar putea interesa

Salată de broccoli cu năut și morcovi
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/broccoli-vapeur">1 pungă (400 g) Broccoli VAPEUR Bonduelle</a></p>
  • <p>230 g năut fiert, bine scurs de apă</p>
  • <p>1 morcov mare</p>
  • <p>1 cățel usturoi</p>
  • <p>50 g de ceapă roșie</p>
  • <p>1 ardei iute</p>
  • <p>4 linguri ulei de măsline</p>
  • <p>1-2 linguri oțet de vin roșu</p>
  • <p>1 linguriță de muștar Dijon</p>
  • <p>Sare și piper</p>
  • <p>Opțional: parmezan pentru finisat</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Ceapa se taie julienne, usturoiul se zdrobește, ardeiul iute se toacă fin, morcovul se decojește și se taie felii subțiri, ca niște panglici, cu ajutorul unei răzătoare pentru legume.

  • Pasul 2

    Se pune pe foc o cratiță cu 1,5 litri de apă, se aduce la fierbere și se adaugă 1 linguriță de sare.

  • Pasul 3

    Se opărește broccoli congelat în apa clocotită până se înfierbântă, apoi se scoate cu o spumieră, se trece printr-un castron cu apă rece ca gheața și se pune la scurs. În aceeași apă se opăresc morcovii timp de 30 de secunde, se scot cu spumiera, se trec prin apa foarte rece pentru a opri procesul de gătire și se scurg bine de apă.

  • Pasul 4

    Se încălzesc 2 linguri din uleiul de măsline Într-o tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Cвnd ceapa începe să se înmoaie, se adaugă năutul prefiert. Se gătește totul împreuna, timp de 2-3 minute, apoi se trage de pe foc și se condimentează puternic cu sare și piper.

  • Pasul 5

    Într-un castron încăpător, muștarul se bate cu o furculiță cu oțetul și uleiul de măsline rămas. Se condimentează dressingul cu sare și piper după gust. Se adaugă în castron broccoli, morcovii și tot conținutul tigăii cu ceapă și năut. Se amestecă delicat, dar insistent, încât gusturile să se omogenizeze bine.

  • Pasul 6

    Se montează salata în farfurii și opțional se presară cu parmezan ras.