Pași de preparare
-
Ceapa se taie julienne, usturoiul se zdrobește, ardeiul iute se toacă fin, morcovul se decojește și se taie felii subțiri, ca niște panglici, cu ajutorul unei răzătoare pentru legume.
-
Se pune pe foc o cratiță cu 1,5 litri de apă, se aduce la fierbere și se adaugă 1 linguriță de sare.
-
Se opărește broccoli congelat în apa clocotită până se înfierbântă, apoi se scoate cu o spumieră, se trece printr-un castron cu apă rece ca gheața și se pune la scurs. În aceeași apă se opăresc morcovii timp de 30 de secunde, se scot cu spumiera, se trec prin apa foarte rece pentru a opri procesul de gătire și se scurg bine de apă.
-
Se încălzesc 2 linguri din uleiul de măsline Într-o tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Cвnd ceapa începe să se înmoaie, se adaugă năutul prefiert. Se gătește totul împreuna, timp de 2-3 minute, apoi se trage de pe foc și se condimentează puternic cu sare și piper.
-
Într-un castron încăpător, muștarul se bate cu o furculiță cu oțetul și uleiul de măsline rămas. Se condimentează dressingul cu sare și piper după gust. Se adaugă în castron broccoli, morcovii și tot conținutul tigăii cu ceapă și năut. Se amestecă delicat, dar insistent, încât gusturile să se omogenizeze bine.
-
Se montează salata în farfurii și opțional se presară cu parmezan ras.