1. >Rețete
  2. >Salată de broccoli cu năut și morcovi

Salată de broccoli cu năut și morcovi

Descoperă o rețetă delicioasă!
Ușor
2 persoane
20 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 pungă (400 g) Broccoli VAPEUR Bonduelle

230 g năut fiert, bine scurs de apă

1 morcov mare

1 cățel usturoi

50 g de ceapă roșie

1 ardei iute

4 linguri ulei de măsline

1-2 linguri oțet de vin roșu

1 linguriță de muștar Dijon

Sare și piper

Opțional: parmezan pentru finisat
Ingrediente pentru 2 persoane
1 pungă (400 g) Broccoli VAPEUR Bonduelle

230 g năut fiert, bine scurs de apă

1 morcov mare

1 cățel usturoi

50 g de ceapă roșie

1 ardei iute

4 linguri ulei de măsline

1-2 linguri oțet de vin roșu

1 linguriță de muștar Dijon

Sare și piper

Opțional: parmezan pentru finisat
  1. Pași 1
    Ceapa se taie julienne, usturoiul se zdrobește, ardeiul iute se toacă fin, morcovul se decojește și se taie felii subțiri, ca niște panglici, cu ajutorul unei răzătoare pentru legume.
  2. Pași 2
    Se pune pe foc o cratiță cu 1,5 litri de apă, se aduce la fierbere și se adaugă 1 linguriță de sare.
  3. Pași 3
    Se opărește broccoli congelat în apa clocotită până se înfierbântă, apoi se scoate cu o spumieră, se trece printr-un castron cu apă rece ca gheața și se pune la scurs. În aceeași apă se opăresc morcovii timp de 30 de secunde, se scot cu spumiera, se trec prin apa foarte rece pentru a opri procesul de gătire și se scurg bine de apă.
  4. Pași 4
    Se încălzesc 2 linguri din uleiul de măsline Întro tigaie, se adaugă ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Cвnd ceapa începe să se înmoaie, se adaugă năutul prefiert. Se gătește totul împreuna, timp de 23 minute, apoi se trage de pe foc și se condimentează puternic cu sare și piper.
  5. Pași 5
    Întrun castron încăpător, muștarul se bate cu o furculiță cu oțetul și uleiul de măsline rămas. Se condimentează dressingul cu sare și piper după gust. Se adaugă în castron broccoli, morcovii și tot conținutul tigăii cu ceapă și năut. Se amestecă delicat, dar insistent, încât gusturile să se omogenizeze bine.
  6. Pași 6
    Se montează salata în farfurii și opțional se presară cu parmezan ras.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Buddha Bowl

    Bonduelle vine în întâmpinarea verii cu o rețetă fresh, bogată în proteine vegetale, perfectă pentru sezonul cald.

  • Broccoli gratinat cu mozzarella gourmet ...

    O rețetă vegetariană ușor de pregătit, delicioasă și numai bună de savurat în zilele răcoroase

  • Salată de vară cu năut

    Descopera reteta de salată de vară cu năut!