Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Salată cu năut şi cartofi dulci

Un dish potrivit pentru o dietă vegetală proteică!

Pași de preparare

  • Preîncălzim cuptorul la 200-220 de grade.

  • Tăiem cartofii dulci în sferturi de felii.

  • Amestecăm tahini, uleiul de măsline, chimenul, sarea, piperul, chilli, curry și drojdia uscată. Adăugăm această compoziție peste cartofii dulci și amestecăm bine după care introducem totul într-o tavă la cuptor și se ține cam 20 de minute la gătit.

  • Scoatem tava din cuptor și adaugăm și năutul peste cartofii dulci și se mai lasă încă 20- 25 de minute la cuptor.

  • Facem o mixtură prin amestecarea ingredientelor de la dressing-ul de salată.

  • Într-un castron adăugăm bucățile de salată, cartofii dulci, năutul, bucățile de avocado și adăugăm dressing-ul și ornăm totul cu microplante.

Rețete care te-ar putea interesa

Salată cu năut şi cartofi dulci
2 persoane 15-30 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p><strong>Cartofi dulci și năut:</strong></p>
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/naut" target="_blank" rel="noopener">1 conservă (65 g) Năut Bonduelle</a></p>
  • <p>2 cartofi dulci potriviți ca mărime</p>
  • <p>2 linguri ulei de măsline</p>
  • <p>2 linguri cu tahini</p>
  • <p>1 lingură de drojdie uscată</p>
  • <p>1 linguriță chimen</p>
  • <p>un v&acirc;rf de lingură pulbere de chilli</p>
  • <p>un v&acirc;rf de lingură de curry</p>
  • <p>sare și piper după gust</p>
  • <p><strong>Ingrediente salată:</strong></p>
  • <p>1 avocado tăiat &icirc;n 4</p>
  • <p>1 salată verde mică</p>
  • <p>c&acirc;teva frunze de salată Romaine</p>
  • <p>microplante ridiche roșie</p>
  • <p><strong>Dresing de salată:</strong></p>
  • <p>c&acirc;teva fire de pătrunjel tocat sau coriandru verde</p>
  • <p>1 cățel de usturoi tocat</p>
  • <p>1 lingură de muștar</p>
  • <p>3 linguri cu ulei de măsline</p>
  • <p>3 linguri cu tahini</p>
  • <p>2 linguri sirop de arțar</p>
  • <p>zeama de la o lăm&acirc;ie</p>
  • <p>sare și piper după gust</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Preîncălzim cuptorul la 200-220 de grade.

  • Pasul 2

    Tăiem cartofii dulci în sferturi de felii.

  • Pasul 3

    Amestecăm tahini, uleiul de măsline, chimenul, sarea, piperul, chilli, curry și drojdia uscată. Adăugăm această compoziție peste cartofii dulci și amestecăm bine după care introducem totul într-o tavă la cuptor și se ține cam 20 de minute la gătit.

  • Pasul 4

    Scoatem tava din cuptor și adaugăm și năutul peste cartofii dulci și se mai lasă încă 20- 25 de minute la cuptor.

  • Pasul 5

    Facem o mixtură prin amestecarea ingredientelor de la dressing-ul de salată.

  • Pasul 6

    Într-un castron adăugăm bucățile de salată, cartofii dulci, năutul, bucățile de avocado și adăugăm dressing-ul și ornăm totul cu microplante.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.