Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Kartoffelsalat - salată de cartofi

O rețetă autentică.

Pași de preparare

  • Se fierb cartofii cu coajă și chimen timp de 25-30 minute. Se taie ceapa mărunt.
  • Cartofii fierți se cojesc, se taie feliuțe, apoi se presară cu ceapă.
  • Bulionul se fierbe cu jumătate din oțet și se toarnă imediat peste cartofi. Se condimentează după gust cu sare și piper, apoi se amestecă ușor și se lasă 30 de minute.
  • Se poate turna restul de supă cu care au fost stropiți cartofii.
  • Costița se rumenește în tigaie, se taie bucățele mărunte și se adaugă în salată.
  • Restul de oțet se bate cu uleiul într-o compoziție cremoasă, se adaugă ceapa verde tăiată mărunt și această compoziție se toarnă peste salată.
  • Cu restul de ceapă verde se presară salata înainte de a fi servită.

Rețete care te-ar putea interesa

Kartoffelsalat - salată de cartofi
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 kg cartofi mici, nefărâmicioși
  • 1 linguriță chimen
  • 2 cepe medii
  • 200 ml supă (cub concentrat de supă)
  • 100 ml oțet (poate fi de mere)
  • 100 ml ulei de floarea soarelui sau din sâmburi de struguri
  • 2 legături ceapă verde
  • 5 feliute costiță slabă, afumată
  • sare
  • piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se fierb cartofii cu coajă și chimen timp de 25-30 minute. Se taie ceapa mărunt.

  • Pasul 2

    Cartofii fierți se cojesc, se taie feliuțe, apoi se presară cu ceapă.

  • Pasul 3

    Bulionul se fierbe cu jumătate din oțet și se toarnă imediat peste cartofi. Se condimentează după gust cu sare și piper, apoi se amestecă ușor și se lasă 30 de minute.

  • Pasul 4

    Se poate turna restul de supă cu care au fost stropiți cartofii.

  • Pasul 5

    Costița se rumenește în tigaie, se taie bucățele mărunte și se adaugă în salată.

  • Pasul 6

    Restul de oțet se bate cu uleiul într-o compoziție cremoasă, se adaugă ceapa verde tăiată mărunt și această compoziție se toarnă peste salată.

  • Pasul 7

    Cu restul de ceapă verde se presară salata înainte de a fi servită.