Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Rulouri de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

Un aperitiv excelent pentru o masă festivă!

Pași de preparare

  • Se pasează în blender spanacul decongelat cu frunzele de busuioc, gălbenușurile, sarea până la omogenizare.

  • Se bat albușurile cu mixerul până când se întăresc și se introduc în compoziția cu spanac. Se întinde în mod egal această compoziție pe o tavă învelită cu hârtie de copt.

  • Se coace 15 minute la 160° până când se întărește. Hârtia cu compoziția coaptă se așază pe un tocător și se lasă la răcit.

  • Pentru umplutură se amestecă crema de brânză, frunzele de ierburi aromatice, coaja rasă de lămâie și zeama de lămâie. Se adaugă sare și piper după gust.

  • Se transferă hârtia de copt cu compoziția pe folie alimentară (ca să fie mai ușor de rulat). Se aplică umplutura în mod egal, lăsând la margine liber aproximativ 1 cm. Deasupra umpluturii se pun bucățele de somon afumat tăiate. Se rulează cu ajutorul foliei alimentare.

  • Se păstrează la frigider aproximativ 20 de minute și se servește felii ca un aperitiv rece.

Rețete care te-ar putea interesa

Rulouri de spanac cu somon afumat și cremă de brânză
4 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 450 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle
  • 3 ouă (se separă albușurile de gălbenușuri)
  • 250 g somon afumat
  • 250 g cremă de brânză
  • 1 lămâie
  • Câte 2 crenguțe de cimbru, oregano, busuioc verde și mărar proaspăt
  • Sare după gust
  • Piper după gust
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se pasează în blender spanacul decongelat cu frunzele de busuioc, gălbenușurile, sarea până la omogenizare.

  • Pasul 2

    Se bat albușurile cu mixerul până când se întăresc și se introduc în compoziția cu spanac. Se întinde în mod egal această compoziție pe o tavă învelită cu hârtie de copt.

  • Pasul 3

    Se coace 15 minute la 160° până când se întărește. Hârtia cu compoziția coaptă se așază pe un tocător și se lasă la răcit.

  • Pasul 4

    Pentru umplutură se amestecă crema de brânză, frunzele de ierburi aromatice, coaja rasă de lămâie și zeama de lămâie. Se adaugă sare și piper după gust.

  • Pasul 5

    Se transferă hârtia de copt cu compoziția pe folie alimentară (ca să fie mai ușor de rulat). Se aplică umplutura în mod egal, lăsând la margine liber aproximativ 1 cm. Deasupra umpluturii se pun bucățele de somon afumat tăiate. Se rulează cu ajutorul foliei alimentare.

  • Pasul 6

    Se păstrează la frigider aproximativ 20 de minute și se servește felii ca un aperitiv rece.