Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Rulouri de dovlecel cu quinoa, ciuperci și brânză feta

Rulouri de dovlecel cu quinoa, ciuperci, porumb și brânză feta. Victor Jianu

Pași de preparare

  • Se spală dovlecelul și se taie în felii subțiri (10 mi-au ieșit mie). Într-o tigaie se încinge puțin uleiul de măsline și se pun la călit feliile de dovlecel, nu mult, cam 1 minut pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie și se condimentează cu sare și piper.

  • Se călesc ciupercile tăiate mărunt în 2-3 linguri ulei de măsline și se adaugă în aceeași tigaie sosul de roșii cu usturoiul tocat mărunt, busuioc, sare și piper, până dă în clocot.

  • Se spală în apă rece boabele de quinoa, se strecoară și se pun la fiert în apă cu sare, cca 4 minute. După ce au fiert, se strecoară iar și se amestecă cu vreo 80 de grame din brânza feta (mărunțită cu furculița), cu ciupercile călite și cu porumbul.

  • Se toarnă sosul de roșii pe fundul unei tăvi potrivite ca mărime. Pe rând, pe fiecare felie de dovlecel se așază cam o lingură din amestecul de quinoa și se rulează. Apoi se așează rulourile de vinete în tava pregătită. Deasupra lor se mai presară restul de brânză, sfărâmată cu degetele. Se bagă în cuptorul preîncălzit, la 175 grade (foc mediu), cam 15 minute. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Rulouri de dovlecel cu quinoa, ciuperci și brânză feta
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle
  • 1 dovlecel
  • 100 g quinoa
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 150 g brânză feta
  • 250 g sos de roșii
  • 2 căței usturoi
  • Sare
  • Piper
  • Busuioc
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se spală dovlecelul și se taie în felii subțiri (10 mi-au ieșit mie). Într-o tigaie se încinge puțin uleiul de măsline și se pun la călit feliile de dovlecel, nu mult, cam 1 minut pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie și se condimentează cu sare și piper.

  • Pasul 2

    Se călesc ciupercile tăiate mărunt în 2-3 linguri ulei de măsline și se adaugă în aceeași tigaie sosul de roșii cu usturoiul tocat mărunt, busuioc, sare și piper, până dă în clocot.

  • Pasul 3

    Se spală în apă rece boabele de quinoa, se strecoară și se pun la fiert în apă cu sare, cca 4 minute. După ce au fiert, se strecoară iar și se amestecă cu vreo 80 de grame din brânza feta (mărunțită cu furculița), cu ciupercile călite și cu porumbul.

  • Pasul 4

    Se toarnă sosul de roșii pe fundul unei tăvi potrivite ca mărime. Pe rând, pe fiecare felie de dovlecel se așază cam o lingură din amestecul de quinoa și se rulează. Apoi se așează rulourile de vinete în tava pregătită. Deasupra lor se mai presară restul de brânză, sfărâmată cu degetele. Se bagă în cuptorul preîncălzit, la 175 grade (foc mediu), cam 15 minute. Poftă bună!