Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Rulouri de dovlecel cu brânză feta, quinoa și ciuperci

O rețetă simplă și rapidă de rulouri de dovlecei umplute cu brânză feta, quinoa și ciuperci de la Bonduelle pentru toată familia ta.

Pași de preparare

  • Pentru început, spălăm bine dovlecelul și-l tăiem în felii subțiri. Dintr-un dovlecel mediu putem obține aproximativ 10 felii. Punem o tigaie la încălzit, încingem puțin uleiul de măsline și punem la călit feliile de dovlecel, în jur de câte un 1 minut pe fiecare parte. După ce sunt gata, așezăm feliile de dovlecel pe o farfurie și le condimentăm cu sare și piper.

  • Ne apucăm de pregătirea ciupercilor. Le tăiem mărunt și le călim în 2-3 linguri de ulei de măsline. În aceeași tigaie adăugăm sosul de roșii cu usturoiul tocat mărunt și busuiocul, până dă în clocot. Adăugăm sare și piper după gust.

  • Spălăm bine în apă rece boabele de quinoa, le strecurăm și le punem la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 4 minute. După ce quinoa este gata, scurgem surplusul de apă și o amestecăm cu 80 de grame de brânză feta, mărunțită în prealabil cu furculița. Tot aici adăugăm ciupercile călite și porumbul din conservă.

    În cazul în care folosim conserva de quinoa, nu e necesară fierberea.

  • Alegem o tavă potrivită pentru a coace dovleceii. Turnăm în ea sosul de roșii.

    Luăm pe rând feliile de dovlecel. Pe fiecare felie întindem câte o lingură din amestecul de quinoa și o strângem până obținem un rulou. Astfel procedăm cu fiecare felie. După ce rulourile sunt asamblate, le așezăm pe toate în tava pregătită, cu sosul de roșii la fundul tăvii. Deasupra dovleceilor putem presăra restul de brânză feta mărunțită. Punem totul în cuptorul preîncălzit, la 175 grade (foc mediu) pentru aproximativ 15 minute. Rulourile de dovlecei cu branză feta, quinoa și ciuperci sunt gata. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Rulouri de dovlecel cu brânză feta, quinoa și ciuperci
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru început, spălăm bine dovlecelul și-l tăiem în felii subțiri. Dintr-un dovlecel mediu putem obține aproximativ 10 felii. Punem o tigaie la încălzit, încingem puțin uleiul de măsline și punem la călit feliile de dovlecel, în jur de câte un 1 minut pe fiecare parte. După ce sunt gata, așezăm feliile de dovlecel pe o farfurie și le condimentăm cu sare și piper.

  • Pasul 2

    Ne apucăm de pregătirea ciupercilor. Le tăiem mărunt și le călim în 2-3 linguri de ulei de măsline. În aceeași tigaie adăugăm sosul de roșii cu usturoiul tocat mărunt și busuiocul, până dă în clocot. Adăugăm sare și piper după gust.

  • Pasul 3

    Spălăm bine în apă rece boabele de quinoa, le strecurăm și le punem la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 4 minute. După ce quinoa este gata, scurgem surplusul de apă și o amestecăm cu 80 de grame de brânză feta, mărunțită în prealabil cu furculița. Tot aici adăugăm ciupercile călite și porumbul din conservă.

    În cazul în care folosim conserva de quinoa, nu e necesară fierberea.

  • Pasul 4

    Alegem o tavă potrivită pentru a coace dovleceii. Turnăm în ea sosul de roșii.

    Luăm pe rând feliile de dovlecel. Pe fiecare felie întindem câte o lingură din amestecul de quinoa și o strângem până obținem un rulou. Astfel procedăm cu fiecare felie. După ce rulourile sunt asamblate, le așezăm pe toate în tava pregătită, cu sosul de roșii la fundul tăvii. Deasupra dovleceilor putem presăra restul de brânză feta mărunțită. Punem totul în cuptorul preîncălzit, la 175 grade (foc mediu) pentru aproximativ 15 minute. Rulourile de dovlecei cu branză feta, quinoa și ciuperci sunt gata. Poftă bună!

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.