Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ruladă cu cremă de brânză și ciuperci

O ruladă aperitiv foarte ușor de pregătit, care va lăsa întotdeauna o impresie plăcută. Oana Plăcintă

Pași de preparare

  • Sunt necesare 3 boluri pentru a pregăti 3 tipuri de aluat, care vor fi gătite in același timp. Ingredientele de bază sunt aceleași pentru toate trei, diferă doar ingredientul care ii dă și nuanța fiecăruia în parte.
  • Pentru aluatul verde, separi 2 ouă, iar cele 2 gălbenușuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingură de smântână, 2 linguri de făină, 1 linguriță praf de copt, sare și 2 linguri de spanac tocat mărunt. Separat, albușurile le bați spumă tare și le încorporezi în primul amestec.
  • Pentru aluatul portocaliu, repeți același procedeu ca mai sus, doar că înlocuiești spanacul cu 2 linguri pastă de ardei.
  • Pentru aluatul galben, repeți procedeul, dar folosești 2 linguri de parmezan. Brânza fiind sărată, nu mai adaugi sare.
  • În tava mare de la aragaz (28x38 cm) pui o hârtie de copt și întinzi compozițiile, alternându-le după imaginație. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute, apoi o scoți și răstorni blatul peste un prosop umed și îl rulezi.
  • Îl lași să se răcească, iar între timp mixezi bine brânza cu smântâna și o condimentezi cu sare, apoi adaugi mărarul tăiat mărunt și ciupercile tăiate cubulețe. Întinzi crema de brânză peste blat, îl rulezi și îl dai la rece. Se taie înainte de servire.

Rețete care te-ar putea interesa

Ruladă cu cremă de brânză și ciuperci
10 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 2 linguri Spanac tocat Bonduelle
  • 6 linguri ulei de floarea soarelui
  • 6 linguri smântână
  • 6 linguri făină de grâu
  • 3 lingurițe praf de copt
  • 6 ouă de găină întregi
  • 2 linguri parmezan
  • 2 linguri pastă de ardei
  • 1 linguriță sare alimentară
  • 300 g brânză de vacă
  • 1 legătură mărar
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Sunt necesare 3 boluri pentru a pregăti 3 tipuri de aluat, care vor fi gătite in același timp. Ingredientele de bază sunt aceleași pentru toate trei, diferă doar ingredientul care ii dă și nuanța fiecăruia în parte.

  • Pasul 2

    Pentru aluatul verde, separi 2 ouă, iar cele 2 gălbenușuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingură de smântână, 2 linguri de făină, 1 linguriță praf de copt, sare și 2 linguri de spanac tocat mărunt. Separat, albușurile le bați spumă tare și le încorporezi în primul amestec.

  • Pasul 3

    Pentru aluatul portocaliu, repeți același procedeu ca mai sus, doar că înlocuiești spanacul cu 2 linguri pastă de ardei.

  • Pasul 4

    Pentru aluatul galben, repeți procedeul, dar folosești 2 linguri de parmezan. Brânza fiind sărată, nu mai adaugi sare.

  • Pasul 5

    În tava mare de la aragaz (28x38 cm) pui o hârtie de copt și întinzi compozițiile, alternându-le după imaginație. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute, apoi o scoți și răstorni blatul peste un prosop umed și îl rulezi.

  • Pasul 6

    Îl lași să se răcească, iar între timp mixezi bine brânza cu smântâna și o condimentezi cu sare, apoi adaugi mărarul tăiat mărunt și ciupercile tăiate cubulețe. Întinzi crema de brânză peste blat, îl rulezi și îl dai la rece. Se taie înainte de servire.