Pași de preparare
-
Sunt necesare 3 boluri pentru a pregăti 3 tipuri de aluat, care vor fi gătite in același timp. Ingredientele de bază sunt aceleași pentru toate trei, diferă doar ingredientul care ii dă și nuanța fiecăruia în parte.
-
Pentru aluatul verde, separi 2 ouă, iar cele 2 gălbenușuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingură de smântână, 2 linguri de făină, 1 linguriță praf de copt, sare și 2 linguri de spanac tocat mărunt. Separat, albușurile le bați spumă tare și le încorporezi în primul amestec.
-
Pentru aluatul portocaliu, repeți același procedeu ca mai sus, doar că înlocuiești spanacul cu 2 linguri pastă de ardei.
-
Pentru aluatul galben, repeți procedeul, dar folosești 2 linguri de parmezan. Brânza fiind sărată, nu mai adaugi sare.
-
În tava mare de la aragaz (28x38 cm) pui o hârtie de copt și întinzi compozițiile, alternându-le după imaginație. Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute, apoi o scoți și răstorni blatul peste un prosop umed și îl rulezi.
-
Îl lași să se răcească, iar între timp mixezi bine brânza cu smântâna și o condimentezi cu sare, apoi adaugi mărarul tăiat mărunt și ciupercile tăiate cubulețe. Întinzi crema de brânză peste blat, îl rulezi și îl dai la rece. Se taie înainte de servire.