Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Risotto cu legume și dovleac

O rețetă servită de Alice Ciobanu.

Pași de preparare

  • Încălzește cuptorul la 180 grade, treapta 3-4. Într-o tavă pune dovleacul tăiat cuburi și presărat cu ulei de măsline, sare, scorțișoară și chili, și lasă-l la cuptor până se înmoaie.

  • Într-o tigaie încinge untul și călește ceapa tocată mărunt. Adaugă mazărea, ciupercile tăiate felii și ardeiul și morcovul tocat. Stinge totul cu vinul alb sec și apoi adaugă supa de legume.

  • Lasă la fiert, la foc molcom, 25 minute. Spre final incorporează cuburile de dovleac coapte. Potrivește de sare. Adaugă exact în momentul servirii câteva șervițe de cașcaval.

Rețete care te-ar putea interesa

Risotto cu legume și dovleac
2 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-mazare-verde">200 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle</a></p>
  • <p>1 ceapă</p>
  • <p>1 dovleac plăcintar potrivit ca mărime</p>
  • <p>1 ardei gras roșu</p>
  • <p>10 ciuperci</p>
  • <p>1 morcov mic</p>
  • <p>750 ml. supă de legume</p>
  • <p>300 g risotto</p>
  • <p>100 ml. vin alb sec</p>
  • <p>1 linguriță cu chilli</p>
  • <p>1 linguriță cu scorțișoară</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>Ulei de măsline</p>
  • <p>30 g unt</p>
  • <p>Cașcaval</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Încălzește cuptorul la 180 grade, treapta 3-4. Într-o tavă pune dovleacul tăiat cuburi și presărat cu ulei de măsline, sare, scorțișoară și chili, și lasă-l la cuptor până se înmoaie.

  • Pasul 2

    Într-o tigaie încinge untul și călește ceapa tocată mărunt. Adaugă mazărea, ciupercile tăiate felii și ardeiul și morcovul tocat. Stinge totul cu vinul alb sec și apoi adaugă supa de legume.

  • Pasul 3

    Lasă la fiert, la foc molcom, 25 minute. Spre final incorporează cuburile de dovleac coapte. Potrivește de sare. Adaugă exact în momentul servirii câteva șervițe de cașcaval.