Pași de preparare
-
Într-o tigaie mare și adâncă se încălzesc 4 linguri de ulei de măsline și se călește la foc mic ceapa tocată mărunt până când devine transparentă, dar nu se rumenește.
-
Se pune peste ceapă orezul umed și, amestecând constant, se călesc 1 minut. Se toarnă 500 ml apă și se fierbe, fără capac, aproximativ 20 de minute. Risotto trebuie să fie dens și omogen, dar boabele de orez nu trebuie să se lipească.
-
Se fierbe spanacul în apă fiartă, se adaugă 6 crenguțe de mentă, apoi se scurge apa și se pasează spanacul și menta în blender.
-
Se fierbe fasolea și se scurge în strecurătoare. Se răcește puțin și se taie în bucăți de aproximativ 2 cm (în 3 bucăți).
-
Se adaugă în orez spanacul, fasolea, restul de mentă tocată fin și 1 lingură de ulei de măsline, sare, piper, se amestecă cu grijă și se servește cald.