1. >Rețete
  2. >Risotto cu fasole verde și spanac

Risotto cu fasole verde și spanac

Descoperă o rețetă delicioasă!
Mediu
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle

250 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle

300 g orez arborio

1 ceapă

10 crenguțe mentă

5 linguri ulei de măsline

Piper după gust

Sare după gust
Ingrediente pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle

250 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle

300 g orez arborio

1 ceapă

10 crenguțe mentă

5 linguri ulei de măsline

Piper după gust

Sare după gust
  1. Pași 1
    Într-o tigaie mare și adâncă se încălzesc 4 linguri de ulei de măsline și se călește la foc mic ceapa tocată mărunt până când devine transparentă, dar nu se rumenește.
  2. Pași 2
    Se pune peste ceapă orezul umed și, amestecând constant, se călesc 1 minut. Se toarnă 500 ml apă și se fierbe, fără capac, aproximativ 20 de minute. Risotto trebuie să fie dens și omogen, dar boabele de orez nu trebuie să se lipească.
  3. Pași 3
    Se fierbe spanacul în apă fiartă, se adaugă 6 crenguțe de mentă, apoi se scurge apa și se pasează spanacul și menta în blender.
  4. Pași 4
    Se fierbe fasolea și se scurge în strecurătoare. Se răcește puțin și se taie în bucăți de aproximativ 2 cm (în 3 bucăți).
  5. Pași 5
    Se adaugă în orez spanacul, fasolea, restul de mentă tocată fin și 1 lingură de ulei de măsline, sare, piper, se amestecă cu grijă și se servește cald.
Sfaturi în bucătărie
Într-o altă variantă, poți folosi un ingredient tradițional pentru risotto, parmezan ras. Însă risotto nu va mai fi de post.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Ou poșat cu fasole verde și orz

    Mic dejun sănătos alaturi de combinația de cereale Bonduelle.

  • Tort de salata de boeuf

    Rețeta este pentru 3 blaturi de tort de salata de boeuf.

  • Fasole verde cu bulgur și carne de porc

    Am intrat in bucătăria armeană, iar din fasolea verde gătită împreună cu carne, bulgur și condimente...