Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Risotto cu fasole verde și spanac

O garnitură excelentă!

Pași de preparare

  • Într-o tigaie mare și adâncă se încălzesc 4 linguri de ulei de măsline și se călește la foc mic ceapa tocată mărunt până când devine transparentă, dar nu se rumenește.

  • Se pune peste ceapă orezul umed și, amestecând constant, se călesc 1 minut. Se toarnă 500 ml apă și se fierbe, fără capac, aproximativ 20 de minute. Risotto trebuie să fie dens și omogen, dar boabele de orez nu trebuie să se lipească.

  • Se fierbe spanacul în apă fiartă, se adaugă 6 crenguțe de mentă, apoi se scurge apa și se pasează spanacul și menta în blender.

  • Se fierbe fasolea și se scurge în strecurătoare. Se răcește puțin și se taie în bucăți de aproximativ 2 cm (în 3 bucăți).

  • Se adaugă în orez spanacul, fasolea, restul de mentă tocată fin și 1 lingură de ulei de măsline, sare, piper, se amestecă cu grijă și se servește cald.

Rețete care te-ar putea interesa

Risotto cu fasole verde și spanac
4 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle
  • 250 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle
  • 300 g orez arborio
  • 1 ceapă
  • 10 crenguțe mentă
  • 5 linguri ulei de măsline
  • Piper după gust
  • Sare după gust
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Într-o tigaie mare și adâncă se încălzesc 4 linguri de ulei de măsline și se călește la foc mic ceapa tocată mărunt până când devine transparentă, dar nu se rumenește.

  • Pasul 2

    Se pune peste ceapă orezul umed și, amestecând constant, se călesc 1 minut. Se toarnă 500 ml apă și se fierbe, fără capac, aproximativ 20 de minute. Risotto trebuie să fie dens și omogen, dar boabele de orez nu trebuie să se lipească.

  • Pasul 3

    Se fierbe spanacul în apă fiartă, se adaugă 6 crenguțe de mentă, apoi se scurge apa și se pasează spanacul și menta în blender.

  • Pasul 4

    Se fierbe fasolea și se scurge în strecurătoare. Se răcește puțin și se taie în bucăți de aproximativ 2 cm (în 3 bucăți).

  • Pasul 5

    Se adaugă în orez spanacul, fasolea, restul de mentă tocată fin și 1 lingură de ulei de măsline, sare, piper, se amestecă cu grijă și se servește cald.