Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Risotto cu fasole verde și spanac

O garnitură excelentă!

Pași de preparare

  • Într-o tigaie mare și adâncă se încălzesc 4 linguri de ulei de măsline și se călește la foc mic ceapa tocată mărunt până când devine transparentă, dar nu se rumenește.

  • Se pune peste ceapă orezul umed și, amestecând constant, se călesc 1 minut. Se toarnă 500 ml apă și se fierbe, fără capac, aproximativ 20 de minute. Risotto trebuie să fie dens și omogen, dar boabele de orez nu trebuie să se lipească.

  • Se fierbe spanacul în apă fiartă, se adaugă 6 crenguțe de mentă, apoi se scurge apa și se pasează spanacul și menta în blender.

  • Se fierbe fasolea și se scurge în strecurătoare. Se răcește puțin și se taie în bucăți de aproximativ 2 cm (în 3 bucăți).

  • Se adaugă în orez spanacul, fasolea, restul de mentă tocată fin și 1 lingură de ulei de măsline, sare, piper, se amestecă cu grijă și se servește cald.

Rețete care te-ar putea interesa

Risotto cu fasole verde și spanac
4 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/fasole-verde-pastai-vapeur">1 pungă (400 g) Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle</a></p>
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/spanac-frunza-cu-frunza">250 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle</a></p>
  • <p>300 g orez arborio</p>
  • <p>1 ceapă</p>
  • <p>10 crenguțe mentă</p>
  • <p>5 linguri ulei de măsline</p>
  • <p>Piper după gust</p>
  • <p>Sare după gust</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Într-o tigaie mare și adâncă se încălzesc 4 linguri de ulei de măsline și se călește la foc mic ceapa tocată mărunt până când devine transparentă, dar nu se rumenește.

  • Pasul 2

    Se pune peste ceapă orezul umed și, amestecând constant, se călesc 1 minut. Se toarnă 500 ml apă și se fierbe, fără capac, aproximativ 20 de minute. Risotto trebuie să fie dens și omogen, dar boabele de orez nu trebuie să se lipească.

  • Pasul 3

    Se fierbe spanacul în apă fiartă, se adaugă 6 crenguțe de mentă, apoi se scurge apa și se pasează spanacul și menta în blender.

  • Pasul 4

    Se fierbe fasolea și se scurge în strecurătoare. Se răcește puțin și se taie în bucăți de aproximativ 2 cm (în 3 bucăți).

  • Pasul 5

    Se adaugă în orez spanacul, fasolea, restul de mentă tocată fin și 1 lingură de ulei de măsline, sare, piper, se amestecă cu grijă și se servește cald.