Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pulpă de porc în sos de vin cu ciuperci și garnitură de orez

O experiență culinară. Stîngaciu Daniela

Pași de preparare

  • Pulpa de porc o feliem și o frăgezim cu bătătorul de carne și o presărăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Dăm la rece pentru o oră.
  • Într-o tigaie teflonată, topim untul și frigem carnea preț de câteva minute pe ambele părți. Scoatem carnea din tigaie și adăugăm ceapa cubulețe.
  • Ceapa o curățăm și o tăiem cubulețe. Călim ceapa până se înmoaie, adăugăm supa de pasăre, vinul și înapoiem în tigaie carnea de porc.
  • Adăugăm ciupercile scurse și feliate, usturoiul tăiat felii și sucul de roșii. Dacă este nevoie, completăm cu supă sau cu apă. Potrivim de sare după gust și lăsăm să fiarbă acoperit la foc mic, până când carnea se înmoaie. Când carnea este fragedă, adăugăm smântâna și pătrunjelul verde.
  • Servim cu orez preparat după rețeta clasică, respectiv la o cană de orez adăugăm 2 căni de apă, lăsăm să fiarbă câteva minute, bobul de orez trebuind să aibă o textură al dente. Potrivim cu sare și la nevoie îl tragem într-o tigaie în puțin unt. Astfel, obținem un gust desăvârșit și un aspect deosebit. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Pulpă de porc în sos de vin cu ciuperci și garnitură de orez
2 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle
  • 500 g pulpă de porc
  • 1 ceapă mare
  • 50 g unt
  • 100 ml. supă pui
  • 4-5 linguri suc de roșii
  • 2-3 căței usturoi
  • 150 ml. vin alb demi-dulce
  • 100 ml. smântână 18% grăsime
  • 1 lingură sare alimentară
  • 1/2 linguriță piper negru
  • 1 legătură mică pătrunjel verde
  • 2 căni orez cu bob lung
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pulpa de porc o feliem și o frăgezim cu bătătorul de carne și o presărăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Dăm la rece pentru o oră.

  • Pasul 2

    Într-o tigaie teflonată, topim untul și frigem carnea preț de câteva minute pe ambele părți. Scoatem carnea din tigaie și adăugăm ceapa cubulețe.

  • Pasul 3

    Ceapa o curățăm și o tăiem cubulețe. Călim ceapa până se înmoaie, adăugăm supa de pasăre, vinul și înapoiem în tigaie carnea de porc.

  • Pasul 4

    Adăugăm ciupercile scurse și feliate, usturoiul tăiat felii și sucul de roșii. Dacă este nevoie, completăm cu supă sau cu apă. Potrivim de sare după gust și lăsăm să fiarbă acoperit la foc mic, până când carnea se înmoaie. Când carnea este fragedă, adăugăm smântâna și pătrunjelul verde.

  • Pasul 5

    Servim cu orez preparat după rețeta clasică, respectiv la o cană de orez adăugăm 2 căni de apă, lăsăm să fiarbă câteva minute, bobul de orez trebuind să aibă o textură al dente. Potrivim cu sare și la nevoie îl tragem într-o tigaie în puțin unt. Astfel, obținem un gust desăvârșit și un aspect deosebit. Poftă bună!