Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Pulpă de porc la tigaie în sos de vin alb cu ciuperci și garnitură de orez

Descoperă o rețetă simplă și delicioasă de pulpă de porc la tigaie în sos de vin alb, ciuperci și garnitură de orez de la Bonduelle.

Pași de preparare

  • Pentru început, spălăm bine pulpa de porc și o tăiem felii. Batem feliile cu un bătător pentru carne, până acestea devin fragede. Presărăm feliile de pulpă de porc cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Punem totul la frigider pentru aproximativ o oră.

  • Curățim ceapa și o tăiem cubulețe.

  • Punem pe foc o tigaie teflonată. Topim untul și frigem feliile de carne de porc timp de câteva minute pe ambele părți. După ce carnea s-a rumenit, o scoatem din tigaie și adăugăm ceapa tăiată cubulețe.

  • Călim ceapa până aceasta se înmoaie. Adăugăm în tigaie supa de pui, vinul alb și feliile de pulpă de porc rumenite anterior.

  • Adăugăm peste carnea de porc ciupercile scurse și feliate, usturoiul tăiat felii și sucul de roșii. Dacă simțim că este nevoie, mai adăugăm supă de pui sau apă. Punem sare după gust și lăsăm compoziția să fiarbă sub un capac, la foc mic, până când se înmoaie feliile de pulpă de porc. Când carnea este moale, adăugăm smântâna și pătrunjelul verde.

  • La final, punem să fiarbă orezul. Îl pregătim după rețeta clasică, respectiv la o cană de orez adăugăm 2 căni de apă. Avem grijă ca bobul de orez să nu fie răsfiert și să-și păstreze o textură al dente. Adăugăm sare după gust și la nevoie îl călim într-o tigaie în puțin unt. Astfel, obținem un gust desăvârșit și un aspect deosebit.

  • Așezăm pe farfurie garnitura de orez cu pulpa de porc în sos de vin alb cu ciuperci. Vom servi mâncarea caldă. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Pulpă de porc la tigaie în sos de vin alb cu ciuperci și garnitură de orez
2 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/ciuperci-intregi-sterilizate">1 borcan (280 g) Ciuperci &icirc;ntregi Bonduelle</a></p>
  • <p>500 g pulpă de porc</p>
  • <p>1 ceapă mare</p>
  • <p>50 g unt</p>
  • <p>100 ml. supă pui</p>
  • <p>4-5 linguri suc de roșii</p>
  • <p>2-3 căței usturoi</p>
  • <p>150 ml. vin alb demi-dulce</p>
  • <p>100 ml. sm&acirc;nt&acirc;nă 18% grăsime</p>
  • <p>1 lingură sare alimentară</p>
  • <p>1/2 linguriță piper negru</p>
  • <p>1 legătură mică pătrunjel verde</p>
  • <p>2 căni orez cu bob lung</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru început, spălăm bine pulpa de porc și o tăiem felii. Batem feliile cu un bătător pentru carne, până acestea devin fragede. Presărăm feliile de pulpă de porc cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Punem totul la frigider pentru aproximativ o oră.

  • Pasul 2

    Curățim ceapa și o tăiem cubulețe.

  • Pasul 3

    Punem pe foc o tigaie teflonată. Topim untul și frigem feliile de carne de porc timp de câteva minute pe ambele părți. După ce carnea s-a rumenit, o scoatem din tigaie și adăugăm ceapa tăiată cubulețe.

  • Pasul 4

    Călim ceapa până aceasta se înmoaie. Adăugăm în tigaie supa de pui, vinul alb și feliile de pulpă de porc rumenite anterior.

  • Pasul 5

    Adăugăm peste carnea de porc ciupercile scurse și feliate, usturoiul tăiat felii și sucul de roșii. Dacă simțim că este nevoie, mai adăugăm supă de pui sau apă. Punem sare după gust și lăsăm compoziția să fiarbă sub un capac, la foc mic, până când se înmoaie feliile de pulpă de porc. Când carnea este moale, adăugăm smântâna și pătrunjelul verde.

  • Pasul 6

    La final, punem să fiarbă orezul. Îl pregătim după rețeta clasică, respectiv la o cană de orez adăugăm 2 căni de apă. Avem grijă ca bobul de orez să nu fie răsfiert și să-și păstreze o textură al dente. Adăugăm sare după gust și la nevoie îl călim într-o tigaie în puțin unt. Astfel, obținem un gust desăvârșit și un aspect deosebit.

  • Pasul 7

    Așezăm pe farfurie garnitura de orez cu pulpa de porc în sos de vin alb cu ciuperci. Vom servi mâncarea caldă. Poftă bună!

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.