Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pui în marinată caraibeană jerk

Mâncare din Insulele Caraibe.

Pași de preparare

  • În carnea puiului se fac crestături adânci, oblice. Pieptul se pune într-un castron, împreună cu aripioarele. Se macină ingredientele marinatei într-un blender.
  • Carnea se freacă cu o spatulă, evitându-se contactul cu marinata. Pieptul se freacă pe ambele părți, punându-se marinată în crestăturile făcute în prealabil. Pieptul și aripioarele se pun la frigider (acoperite cu folie de nailon) pe 24 de ore.
  • Se aprinde grilul și se așteaptă 40 de minute, până când tăciunii sunt pe jumătate stinși și se acoperă cu un strat de cenușă. Pieptul se coace 25 - 30 de minute, iar aripioarele 15 - 20 de minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Pui în marinată caraibeană jerk
8 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • Piept de pui cu tot cu piele și os, aripioare de pui
  • Marinată Jerk
  • 2 ardei iuți
  • Ceapa tocată
  • 1 buc. ghimbir de câțiva centimetri, curățat și tocat
  • 1 linguriță coriandru măcinat
  • Frunze de pe o ramură proaspătă de cimbru
  • 50 ml. sos de soia
  • 50 ml. oțet de cimbru (la o sticlă de oțet se adaugă o ramură de cimbru și se lasă cel puțin o săptămână)
Pași de preparare
  • Pasul 1

    În carnea puiului se fac crestături adânci, oblice. Pieptul se pune într-un castron, împreună cu aripioarele. Se macină ingredientele marinatei într-un blender.

  • Pasul 2

    Carnea se freacă cu o spatulă, evitându-se contactul cu marinata. Pieptul se freacă pe ambele părți, punându-se marinată în crestăturile făcute în prealabil. Pieptul și aripioarele se pun la frigider (acoperite cu folie de nailon) pe 24 de ore.

  • Pasul 3

    Se aprinde grilul și se așteaptă 40 de minute, până când tăciunii sunt pe jumătate stinși și se acoperă cu un strat de cenușă. Pieptul se coace 25 - 30 de minute, iar aripioarele 15 - 20 de minute.