Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pui cu ciuperci, morcovi și cartofi

O rețetă delicioasă. Ionela Carmen Bota

Pași de preparare

  • Se condimentează carnea de pui. Se curăță cartofii și se taie felii mai mari; ceapa se curăță și se taie în 4.

  • Într-un castron, se amestecă cartofii cu ceapa și ciupercile, se pun cele 2 linguri de ulei, boia, sare, piper și rozmarin și se amestecă ușor.

  • Legumele astfel preparate se pun într-un vas termorezistent. Deasupra legumelor, punem bucățile de carne condimentate, turnăm și vinul și dăm la cuptorul preîncălzit, 30-35 de minute. Scoatem tava din cuptor și întoarcem carnea, moment în care punem și morcovii din conservă.

  • Mai dăm la cuptor 5 minute. Se presară pătrunjel tocat și se poate servi.

Rețete care te-ar putea interesa

Pui cu ciuperci, morcovi și cartofi
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle
  • 1 conservă (400 g) Morcovi tineri extra-fini
  • 4 cartofi
  • 2 cepe
  • 8 pulpe de pui dezosate
  • 1 lingură condimente pentru pui
  • 1 linguriță boia dulce
  • 1 linguriță rozmarin
  • Sare
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml. vin alb demi-sec
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se condimentează carnea de pui. Se curăță cartofii și se taie felii mai mari; ceapa se curăță și se taie în 4.

  • Pasul 2

    Într-un castron, se amestecă cartofii cu ceapa și ciupercile, se pun cele 2 linguri de ulei, boia, sare, piper și rozmarin și se amestecă ușor.

  • Pasul 3

    Legumele astfel preparate se pun într-un vas termorezistent. Deasupra legumelor, punem bucățile de carne condimentate, turnăm și vinul și dăm la cuptorul preîncălzit, 30-35 de minute. Scoatem tava din cuptor și întoarcem carnea, moment în care punem și morcovii din conservă.

  • Pasul 4

    Mai dăm la cuptor 5 minute. Se presară pătrunjel tocat și se poate servi.