Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pui cu curry în stil indian

În limba tamiliană - kari înseamnă "legumele cu sos" sau "sos". Este un fel de mâncare cunoscut în întreaga lume, nu doar în Asia.

Pași de preparare

  • Se pune carnea de pui la marinat în smântâna cu suc proaspăt de lămâie și scorțișoară.
  • Se pune în frigider, cel puțin cu 1-2 ore înainte de începerea prăjirii.
  • Se scoate pieptul de pui marinat și se usucă. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare până la temperatura de fierbere.
  • Se prăjește pieptul până când capătă o culoare puțin maronie. Se scoate puiul din tigaie și se pune deoparte. În tigaie se pun cepele cu ghimbirul și usturoiul și se prăjesc până când capătă o culoare puțin maronie, apoi se adaugă curry și curcuma.
  • Peste puiul marinat se adaugă sosul de tomate, laptele de cocos, cuișoarele, cardamonul și batonul de scorțișoară. Se adaugă sarea și piperul după gust.
  • Se fierbe puiul până când este moale la foc mic, aproximativ 20 min.

Rețete care te-ar putea interesa

Pui cu curry în stil indian
4 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 2 buc. piept de pui dublu
  • 1 lingură ulei
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 1 lingură ghimbir proaspăt tocat mărunt
  • 2 lingurițe usturoi zdrobit
  • 2 lingurițe curcuma
  • 1 lingură praf de curry
  • 350 ml. sos de tomate
  • 250 ml. lapte de cocos
  • 5 boabe cuișoare
  • 3 boabe cardamom
  • 1 baton scorțișoară
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se pune carnea de pui la marinat în smântâna cu suc proaspăt de lămâie și scorțișoară.

  • Pasul 2

    Se pune în frigider, cel puțin cu 1-2 ore înainte de începerea prăjirii.

  • Pasul 3

    Se scoate pieptul de pui marinat și se usucă. Se încălzește uleiul într-o tigaie mare până la temperatura de fierbere.

  • Pasul 4

    Se prăjește pieptul până când capătă o culoare puțin maronie. Se scoate puiul din tigaie și se pune deoparte. În tigaie se pun cepele cu ghimbirul și usturoiul și se prăjesc până când capătă o culoare puțin maronie, apoi se adaugă curry și curcuma.

  • Pasul 5

    Peste puiul marinat se adaugă sosul de tomate, laptele de cocos, cuișoarele, cardamonul și batonul de scorțișoară. Se adaugă sarea și piperul după gust.

  • Pasul 6

    Se fierbe puiul până când este moale la foc mic, aproximativ 20 min.