Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Prăjitură cu porumb dulce și mălai

O prăjitură pufoasă și gustoasă cu porumb care vă va încânta

Pași de preparare

  • Batem ouăle cu zahărul tos până devine o spumă, cu ajutorul mixerului. Adăugăm treptat uleiul, amestecăm încontinuu. Adăugăm zahărul vanilat, păstaia de vanilie, sare și iaurtul gras.

  • Adăugăm apoi treptat, în ploaie, mălaiul, făina proaspăt cernută, împreună cu praful de copt și amestecăm temeinic. La sfârșit punem porumbul scurs în prealabil de lichidul în exces și radem coaja unei lămâi.

  • Tapetăm un vas de yena cu puțin unt și făină și turnăm toată compoziția. O introducem la cuptor 40-50 de minute la temperatura de 160°C. Decorăm prăjitura cu zahăr pudră pe deasupra și cu boabe de rodie.

Rețete care te-ar putea interesa

Prăjitură cu porumb dulce și mălai
10 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 150 g porumb dulce GOLD Bonduelle
  • 4 ouă
  • 2 căni (450 g) iaurt gras
  • 1 cană (200 g) zahăr tos
  • 1 cană (200 g) mălai
  • 1 cană (150 g) făină
  • 1 cană (240 g) ulei de floarea soarelui
  • 1/2 rodie
  • coaja de la o lămâie
  • 1 păstaie vanilie
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 1 pliculeț praf de copt
  • puțin unt
  • sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Batem ouăle cu zahărul tos până devine o spumă, cu ajutorul mixerului. Adăugăm treptat uleiul, amestecăm încontinuu. Adăugăm zahărul vanilat, păstaia de vanilie, sare și iaurtul gras.

  • Pasul 2

    Adăugăm apoi treptat, în ploaie, mălaiul, făina proaspăt cernută, împreună cu praful de copt și amestecăm temeinic. La sfârșit punem porumbul scurs în prealabil de lichidul în exces și radem coaja unei lămâi.

  • Pasul 3

    Tapetăm un vas de yena cu puțin unt și făină și turnăm toată compoziția. O introducem la cuptor 40-50 de minute la temperatura de 160°C. Decorăm prăjitura cu zahăr pudră pe deasupra și cu boabe de rodie.