Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Alfajores - prăjitură cu caramel

Alfajores - biscuiți foarte populari în Argentina.

Pași de preparare

  • Mai întâi se prepară aluatul. Se topesc împreună untul și zahărul, adăugând oul, gălbenușurile, vanilia, praful de copt, amidonul, cojile de lămâie și se amestecă totul împreună cu făina până se obține un aluat omogen.

  • Din aluat se formează plăcinte cu grosimea de 2,5-3 cm și circumferința de 5 cm. Se pun pe hârtie de copt și se coc aproximativ 20 de minute la temperatura de 150°C.

  • Când plăcintele se răcesc, se unge una cu caramel, iar alta se presează delicat de sus.

  • Se presară cu nucă de cocos.

Rețete care te-ar putea interesa

Alfajores - prăjitură cu caramel
20 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 100 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 ou
  • 2 gălbenușuri
  • 200 g făină de grâu
  • 2 linguri de coniac
  • 1 linguriță cu vanilie
  • 300 g amidon de cartofi
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 coji de lămâie
  • Caramel
  • Nucă de cocos
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Mai întâi se prepară aluatul. Se topesc împreună untul și zahărul, adăugând oul, gălbenușurile, vanilia, praful de copt, amidonul, cojile de lămâie și se amestecă totul împreună cu făina până se obține un aluat omogen.

  • Pasul 2

    Din aluat se formează plăcinte cu grosimea de 2,5-3 cm și circumferința de 5 cm. Se pun pe hârtie de copt și se coc aproximativ 20 de minute la temperatura de 150°C.

  • Pasul 3

    Când plăcintele se răcesc, se unge una cu caramel, iar alta se presează delicat de sus.

  • Pasul 4

    Se presară cu nucă de cocos.