Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Prăjitură cu cremă de morcov, dovleac și rodie

O prăjitură foarte aromată și sănătoasă. Simona Pătraș

Pași de preparare

  • Preparare blat: albușurile se mixează spumă tare cu un praf de sare, apoi cu zahărul fin adăugat treptat.
  • Se adaugă gălbenușurile unul câte unul. Făina se amestecă cu pudra de roșcove, se cerne și se adaugă peste amestecul de mai sus, amestecând ușor cu o spatulă.
  • Se adaugă nucile caramelizate, continuând amestecarea cu grijă. Se pune crema obținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, aproximativ 20-25 minute.
  • Preparare crema de morcov, dovleac si rodie: Morcovii Bonduelle se pasează cu ajutorul unui blender vertical, se amestecă cu piureul de dovleac și o lingură de miere de albine.
  • Frișca se bate spumă tare cu două linguri de miere de albine. Se amestecă sucul de rodie cu praful de agar-agar și se fierbe timp de 2 minute, apoi se lasă să se răcească. Se adaugă agar-agar-ul peste amestecul de morcovi și dovleac, amestecând foarte bine. Se ia câte puțin din frișca lichidă și se încorporează în crema de morcov și dovleac. Crema obținută se lasă la frigider pentru cel putin o oră.
  • Asamblare și decorare prăjitură: blatul copt și răcit se taie în pătrate cu ajutorul unor forme de inox.
  • În mijlocul formelor se adaugă crema de morcov, dovleac, iar deasupra se decorează cu semințe de rodie. Se lașa la frigider aproximativ 5-10 minute, după care se îndepărtează cu grijă forma de inox, apoi se pot servi . Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Prăjitură cu cremă de morcov, dovleac și rodie
10 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 3 linguri cu zahăr fin
  • 3 linguri cu făină
  • 100 g de nuci
  • 1 lingură cu pudră de roșcove
  • 3 ouă
  • 250 g piure de dovleac copt
  • 200 ml. frișcă lichidă
  • 3 linguri cu miere de albine
  • 1 linguriță cu agar-agar
  • 50 ml. suc de rodie
  • 30 g semințe de rodie pentru decor
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Preparare blat: albușurile se mixează spumă tare cu un praf de sare, apoi cu zahărul fin adăugat treptat.

  • Pasul 2

    Se adaugă gălbenușurile unul câte unul. Făina se amestecă cu pudra de roșcove, se cerne și se adaugă peste amestecul de mai sus, amestecând ușor cu o spatulă.

  • Pasul 3

    Se adaugă nucile caramelizate, continuând amestecarea cu grijă. Se pune crema obținută într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 grade, aproximativ 20-25 minute.

  • Pasul 4

    Preparare crema de morcov, dovleac si rodie: Morcovii Bonduelle se pasează cu ajutorul unui blender vertical, se amestecă cu piureul de dovleac și o lingură de miere de albine.

  • Pasul 5

    Frișca se bate spumă tare cu două linguri de miere de albine. Se amestecă sucul de rodie cu praful de agar-agar și se fierbe timp de 2 minute, apoi se lasă să se răcească. Se adaugă agar-agar-ul peste amestecul de morcovi și dovleac, amestecând foarte bine. Se ia câte puțin din frișca lichidă și se încorporează în crema de morcov și dovleac. Crema obținută se lasă la frigider pentru cel putin o oră.

  • Pasul 6

    Asamblare și decorare prăjitură: blatul copt și răcit se taie în pătrate cu ajutorul unor forme de inox.

  • Pasul 7

    În mijlocul formelor se adaugă crema de morcov, dovleac, iar deasupra se decorează cu semințe de rodie. Se lașa la frigider aproximativ 5-10 minute, după care se îndepărtează cu grijă forma de inox, apoi se pot servi . Poftă bună!