Pași de preparare
-
În 500 ml de apă caldă se pune sarea, zahărul, drojdia și uleiul de măsline. Se amestecă toate până când se omogenizează, apoi se adaugă treptat făina și se frământă până când aluatul nu se mai lipește pe mâini.
-
Se împarte aluatul în 6 porții*. Se răsucește aluatul în grămăjoare rotunde, se acoperă cu un șervet și se păstrează într-un loc cald timp de 1-2 ore.
-
Se prepară sosul de roșii: se amestecă roșiile în blender cu frunzele se busuioc, sarea și zahărul până când se omogenizează.
-
Aluatul se întinde în formă de cerc sau dreptunghi (în funcție de forma tăvii) cu grosimea de 5-7 mm, se unge cu sosul de roșii, se pune deasupra amestecul de legume și se introduce în cuptorul pre-încălzit timp de 10-15 minute la 210-220°C.
-
*Cantitatea de aluat (pentru 4 porții) este considerată pentru 6 pizza. Este foarte bine pentru că se poate păstra la congelator 6 luni.