Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pizza cu spanac și ciuperci

O rețetă pentru o pizza gustoasă!

Pași de preparare

  • *Cantitatea de aluat (pentru 4 porții) este considerată pentru 6 pizza. Este foarte bine pentru că se poate păstra la congelator 6 luni.

  • În 500 ml de apă caldă se pune sarea, zahărul, drojdia și uleiul de măsline. Se amestecă toate până când se omogenizează, apoi se adaugă treptat făina și se frământă până când aluatul nu se mai lipește pe mâini.

  • Se împarte aluatul în 6 porții*. Se răsucește aluatul în grămăjoare rotunde, se acoperă cu un șervet și se păstrează într-un loc cald timp de 1-2 ore. Se dezgheață spanacul.

  • Se prepară sosul de roșii: se amestecă roșiile în blender cu frunzele se busuioc, sarea și zahărul până când se omogenizează.

  • Aluatul se întinde în formă de cerc sau dreptunghi (în funcție de forma tăvii) cu grosimea de 5-7 mm.

  • Ceapa se taie rondele și se prăjește în tigaie până când se rumenește, se adaugă ciupercile și frunze de spanac și se lasă pe foc încă 5-7 minute.

  • Se unge aluatul cu sosul de roșii, se pune deasupra spanacul, ciupercile, ceapa și se introduce pizza în cuptorul pre-încălzit timp de 10-15 minute la 210-220°C.

  • Cu un minute înainte să fie gata, se pun deasupra roșiile cherry tăiate în jumătate.

Rețete care te-ar putea interesa

Pizza cu spanac și ciuperci
4 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 200 g Ciuperci feliate Bonduelle
  • 375 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 5 g drojdie
  • 1 linguriță sare
  • 50 ml. ulei de măsline
  • 800 g făină de grâu
  • 800 g roșii decojite în suc propriu
  • 100 g roșii cherry
  • 1 ceapă
  • 1 legătură busuioc
Pași de preparare
  • Pasul 1

    *Cantitatea de aluat (pentru 4 porții) este considerată pentru 6 pizza. Este foarte bine pentru că se poate păstra la congelator 6 luni.

  • Pasul 2

    În 500 ml de apă caldă se pune sarea, zahărul, drojdia și uleiul de măsline. Se amestecă toate până când se omogenizează, apoi se adaugă treptat făina și se frământă până când aluatul nu se mai lipește pe mâini.

  • Pasul 3

    Se împarte aluatul în 6 porții*. Se răsucește aluatul în grămăjoare rotunde, se acoperă cu un șervet și se păstrează într-un loc cald timp de 1-2 ore. Se dezgheață spanacul.

  • Pasul 4

    Se prepară sosul de roșii: se amestecă roșiile în blender cu frunzele se busuioc, sarea și zahărul până când se omogenizează.

  • Pasul 5

    Aluatul se întinde în formă de cerc sau dreptunghi (în funcție de forma tăvii) cu grosimea de 5-7 mm.

  • Pasul 6

    Ceapa se taie rondele și se prăjește în tigaie până când se rumenește, se adaugă ciupercile și frunze de spanac și se lasă pe foc încă 5-7 minute.

  • Pasul 7

    Se unge aluatul cu sosul de roșii, se pune deasupra spanacul, ciupercile, ceapa și se introduce pizza în cuptorul pre-încălzit timp de 10-15 minute la 210-220°C.

  • Pasul 8

    Cu un minute înainte să fie gata, se pun deasupra roșiile cherry tăiate în jumătate.