Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Kalalaatikko - pește la cuptor cu cartofi franțuzești

O mâncare deosebit de apreciată în bucătăria finlandeză.

Pași de preparare

  • Se curăță cartofii, se taie în bucăți mici și se introduc într-o oală unsă cu grăsime.
  • Se curăță scrumbia proaspătă, se taie în bucăți mici și se pune pe cartofi.
  • Cartofii și scrumbia se presară cu ceapa mărunt tăiată, apoi cu făină și se toarnă peste ulei. Se înăbușă la foc mic.
  • La cartofii gătiți cu scrumbie se toarnă ouăle amestecate cu lapte.
  • Se coace în cuptor timp de aproximativ 10 minute și se servește fierbinte.

Rețete care te-ar putea interesa

Kalalaatikko - pește la cuptor cu cartofi franțuzești
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 300 g scrumbie proaspătă
  • 800 g cartofi
  • 80 g ceapă
  • 50 g ulei
  • 130 g lapte
  • 2 ouă
  • 1 lingură făină de grâu
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se curăță cartofii, se taie în bucăți mici și se introduc într-o oală unsă cu grăsime.

  • Pasul 2

    Se curăță scrumbia proaspătă, se taie în bucăți mici și se pune pe cartofi.

  • Pasul 3

    Cartofii și scrumbia se presară cu ceapa mărunt tăiată, apoi cu făină și se toarnă peste ulei. Se înăbușă la foc mic.

  • Pasul 4

    La cartofii gătiți cu scrumbie se toarnă ouăle amestecate cu lapte.

  • Pasul 5

    Se coace în cuptor timp de aproximativ 10 minute și se servește fierbinte.