Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Kalalaatikko - pește la cuptor cu cartofi franțuzești

O mâncare deosebit de apreciată în bucătăria finlandeză.

Pași de preparare

  • Se curăță cartofii, se taie în bucăți mici și se introduc într-o oală unsă cu grăsime.
  • Se curăță scrumbia proaspătă, se taie în bucăți mici și se pune pe cartofi.
  • Cartofii și scrumbia se presară cu ceapa mărunt tăiată, apoi cu făină și se toarnă peste ulei. Se înăbușă la foc mic.
  • La cartofii gătiți cu scrumbie se toarnă ouăle amestecate cu lapte.
  • Se coace în cuptor timp de aproximativ 10 minute și se servește fierbinte.

Rețete care te-ar putea interesa

Kalalaatikko - pește la cuptor cu cartofi franțuzești
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 300 g scrumbie proaspătă
  • 800 g cartofi
  • 80 g ceapă
  • 50 g ulei
  • 130 g lapte
  • 2 ouă
  • 1 lingură făină de grâu
Pași de preparare
  • Pasul 1
    Se curăță cartofii, se taie în bucăți mici și se introduc într-o oală unsă cu grăsime.
  • Pasul 2
    Se curăță scrumbia proaspătă, se taie în bucăți mici și se pune pe cartofi.
  • Pasul 3
    Cartofii și scrumbia se presară cu ceapa mărunt tăiată, apoi cu făină și se toarnă peste ulei. Se înăbușă la foc mic.
  • Pasul 4
    La cartofii gătiți cu scrumbie se toarnă ouăle amestecate cu lapte.
  • Pasul 5
    Se coace în cuptor timp de aproximativ 10 minute și se servește fierbinte.
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.