Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Bacalhau - cod din Portugalia cu cartofi fierți

În Portugalia codul uscat și sărat constituie baza unui număr mare de feluri de mâncare. Indiferent de forma în care este servit, intotdeauna portughezii îl preferă.

Pași de preparare

  • Se toarnă apă fierbinte peste cod. Apoi se presară cu sare și se fierbe timp de 10 minute. După uscare se lasă deoparte.
  • Ceapa și cartofii se pun în oală și se toarnă peste ele apă fierbinte, puțin sărată. Se fierbe totul timp de 10 minute.
  • Varza tocată se pune în oală împreună cu legumele. Totul se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară apa și se lasă să se răcească.
  • Se pune peștele în oală, apoi verdețurile, ouăle, măslinele - și totul se amestecă foarte bine.
  • Se face un sos din ulei, oțet, sare și piper, și se adaugă apoi în mâncare.

Rețete care te-ar putea interesa

Bacalhau - cod din Portugalia cu cartofi fierți
8 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 0.5 kg file de cod
  • 3 cartofi fără coajă, tăiați în cuburi mai mari
  • 3 cepe curățate, tăiate în sferturi
  • 3 ouă tari, tăiate felii
  • 45 g varză albă tocată
  • 6 măsline sau castravete murat tăiat cubulețe
  • 1 ceașcă ulei
  • 1 ceașcă oțet
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se toarnă apă fierbinte peste cod. Apoi se presară cu sare și se fierbe timp de 10 minute. După uscare se lasă deoparte.

  • Pasul 2

    Ceapa și cartofii se pun în oală și se toarnă peste ele apă fierbinte, puțin sărată. Se fierbe totul timp de 10 minute.

  • Pasul 3

    Varza tocată se pune în oală împreună cu legumele. Totul se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară apa și se lasă să se răcească.

  • Pasul 4

    Se pune peștele în oală, apoi verdețurile, ouăle, măslinele - și totul se amestecă foarte bine.

  • Pasul 5

    Se face un sos din ulei, oțet, sare și piper, și se adaugă apoi în mâncare.