Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pastă hummus - sos cu năut și pastă de susan

Un aperitiv interesant și savuros.

Pași de preparare

  • Mazărea se cufundă în apă și se lasă la înmuiat 8 ore. Apoi se strecoară dar apa în care s-a macerat se păstrează

  • Usturoiul și ceapa se toacă mărunt. Se prăjesc ușor în ulei, se adaugă curcuma și o parte din apa în care s-a înmuiat mazărea. Apoi se adaugă mazărea, se acoperă cu apa păstrată până la 3 cm deasupra mazărei și se fierbe până se înmoaie.

  • Se strecoară mazărea, păstrându-se fiertura. Mazărea se strivește cu ajutorul unei furculițe, se adaugă câteva linguri de fiertură și se mixează până se obține consistența maionezei.

Rețete care te-ar putea interesa

Pastă hummus - sos cu năut și pastă de susan
6 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 60 g mazăre italiană
  • 2 lingurițe cu pastă tahina
  • 1/2 ceapă
  • 1 cățel usturoi
  • 1 linguriță curcuma
  • 2 linguri cu suc de lămâie
  • Sare
  • 2 linguri ulei
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Mazărea se cufundă în apă și se lasă la înmuiat 8 ore. Apoi se strecoară dar apa în care s-a macerat se păstrează

  • Pasul 2

    Usturoiul și ceapa se toacă mărunt. Se prăjesc ușor în ulei, se adaugă curcuma și o parte din apa în care s-a înmuiat mazărea. Apoi se adaugă mazărea, se acoperă cu apa păstrată până la 3 cm deasupra mazărei și se fierbe până se înmoaie.

  • Pasul 3

    Se strecoară mazărea, păstrându-se fiertura. Mazărea se strivește cu ajutorul unei furculițe, se adaugă câteva linguri de fiertură și se mixează până se obține consistența maionezei.