Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ekmek - pâinea turcească

O pâine bună pentru grătare sau gyros.

Pași de preparare

  • Într-o oală mare cu apă clocotită se opăresc vinetele timp de 7-8 minute, după care se strecoară și se răcesc.

  • Se călește ceapa în uleiul de măsline, se adaugă usturoiul tocat, roșiile decojite și tăiate în cubulețe.

  • Se înăbușe timp de 10 minute, iar la sfârșit se adaugă pătrunjelul tocat.

  • Vinetele se taie în jumătăți și se scoate din ele un pic de miez. Miezul se toacă, se amestecă cu legumele, se condimentează după gust cu suc de lămâie și mirodenii.

  • În jumătățile de vânătă se pune umplutura, se stropește cu restul de ulei și se pune la cuptor.

  • Se coace 45 de minute la 180 C

Rețete care te-ar putea interesa

Ekmek - pâinea turcească
4 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 4 vinete de mărime potrivită
  • 4 cepe de mărime potrivită
  • 4 căței usturoi
  • 6 roșii coapte, fără piele, de mărime potrivită
  • 100 ml ulei de măsline
  • 5 lingurițe pătrunjel verde tocat
  • 3 lingurițe zahăr
  • 5 lingurițe suc de lămâie proaspăt
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Într-o oală mare cu apă clocotită se opăresc vinetele timp de 7-8 minute, după care se strecoară și se răcesc.

  • Pasul 2

    Se călește ceapa în uleiul de măsline, se adaugă usturoiul tocat, roșiile decojite și tăiate în cubulețe.

  • Pasul 3

    Se înăbușe timp de 10 minute, iar la sfârșit se adaugă pătrunjelul tocat.

  • Pasul 4

    Vinetele se taie în jumătăți și se scoate din ele un pic de miez. Miezul se toacă, se amestecă cu legumele, se condimentează după gust cu suc de lămâie și mirodenii.

  • Pasul 5

    În jumătățile de vânătă se pune umplutura, se stropește cu restul de ulei și se pune la cuptor.

  • Pasul 6

    Se coace 45 de minute la 180 C