Pași de preparare
-
Se clătesc boabele de fasole mari, albe, se cufundă în apă rece, fiartă în prealabil. Se lasă 12 ore. Se fierb în aceeași apă.
-
Carnea de pui și de iepure se spală bine și se taie bucăți. Se spală fasolea verde. Roșiile se spală, se opăresc, se decojesc și se taie bucăți.
-
Pe o tigaie mare se încinge ulei, apoi se frig bucățile de pui pe toate părțile. În același ulei se pun bucățile de iepure și se prajesc bine pe toate părțile. Apoi, se adaugă fasolea verde, care se prăjește 2-3 minute. Peste, adăugăm fasolea fiartă și roșiile tăiate. Se adaugă boia și se amestecă.
-
Orezul se toarnă încet și se amestecă cu o lingură de lemn. Se adaugă șofranul și sarea. Se adaugă apă, se aduce la fierbere și se fierbe la foc mic, cu capac. Din acest moment nu se mai amestecă.
-
Paella se fierbe cel mult 18-20 minute. Se dă jos de pe foc și se lasă 5 minute pentru ca mâncarea să se coacă. Se servește în tigaie. Poftă bună!