Pași de preparare
-
Varza spălată se desface frunză cu frunză, apoi se rupe în bucăți mici.
-
Tulpina de țelină se spală și se toacă mărunt. Morcovii se curăță, se spală și se taie în lung. Roșiile se spală, se opăresc, se cojesc, se taie bucăți și se înlătură semințele.
-
Legumele, împreună cu fasolea, se adaugă în fiertura de carne și se fierb acoperite, pe foc potrivit, timp de 2 ore.
-
Slănina se taie în cubulețe. Ceapa se toacă mărunt, apoi se prăjește împreună cu orezul pe slănină și unt, timp de 3 minute, apoi se toarnă vin peste. Se aduce la fierbere amestecând continuu, înainte ca vinul să se evapore complet.
-
Fiertura se adaugă treptat, odată cu legumele fierte și cu fasolea. Se fierbe încă 15 minute, amestecând din când în când.
-
Se condimentează după gust cu sare și piper. Se așteaptă 3 minute înainte de consumare.