Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Orez cu fasole în stil caraibean

Mâncare din Insulele Caraibe.

Pași de preparare

  • Fasolea kidney se toarnă în tigaie împreună cu lichidul, se aduce la fierbere, se acoperă și apoi se micșorează focul și se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Se înlătură spuma de la suprafața fierturii.

  • Se adaugă la fasole roșiile și arpagicul tocat, împreună cu ceapa, usturoiul, cimbrul și untul și se continuă fierberea timp de 45 de minute, până se moaie.

  • Se toarnă laptele de cocos și se adaugă orezul. Apa trebuie să acopere boabele de orez cu 3-4 cm. Dacă este nevoie, se adaugă apă fierbinte. Se amestecă bine, se acoperă cu un capac și se fierbe la foc mic vreo 15-20 de minute, până când orezul se înmoaie.

  • Se amestecă din când în când orezul pentru a nu se prinde de fundul vasului.

Rețete care te-ar putea interesa

Orez cu fasole în stil caraibean
4 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 175 g Fasole roşie boabe Bonduelle
  • 4 roșii despielițate, curățate de semințe și tăiate
  • 3 cepe mici, tocate
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 4 ramuri de cimbru
  • 25 g Unt
  • 350 g orez cu boabe lungi
  • 20 ml Lapte de cocos din conservă
  • Piper negru proaspăt măcinat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Fasolea kidney se toarnă în tigaie împreună cu lichidul, se aduce la fierbere, se acoperă și apoi se micșorează focul și se fierbe la foc mic timp de 5 minute. Se înlătură spuma de la suprafața fierturii.

  • Pasul 2

    Se adaugă la fasole roșiile și arpagicul tocat, împreună cu ceapa, usturoiul, cimbrul și untul și se continuă fierberea timp de 45 de minute, până se moaie.

  • Pasul 3

    Se toarnă laptele de cocos și se adaugă orezul. Apa trebuie să acopere boabele de orez cu 3-4 cm. Dacă este nevoie, se adaugă apă fierbinte. Se amestecă bine, se acoperă cu un capac și se fierbe la foc mic vreo 15-20 de minute, până când orezul se înmoaie.

  • Pasul 4

    Se amestecă din când în când orezul pentru a nu se prinde de fundul vasului.