1. >Rețete
  2. >Fu Yung - omletă chinezească cu pui, varză, ciuperci si țelină

Fu Yung - omletă chinezească cu pui, varză, ciuperci si țelină

Numele acestei rețete s-a inspirat de la frumoasa floare de lotus, și se traduce exact ca 'petalele lotusului alb'.
Ușor
4 persoane
20 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
100 g Ciuperci feliate Bonduelle

200 g muguri de fasole mungo

200 g piept de pui gătit

6 ouă (albușurile ouălelor de găină)

100 g țelină

1 ceapă verde

Sare

Ulei

1/2 supă de găină

2 linguri sos de soia

1 lingură vin de orez

1 lingură făină de porumb

3 linguri cu apă

1 lingură cu ulei

Piper alb
Ingrediente pentru 4 persoane
100 g Ciuperci feliate Bonduelle

200 g muguri de fasole mungo

200 g piept de pui gătit

6 ouă (albușurile ouălelor de găină)

100 g țelină

1 ceapă verde

Sare

Ulei

1/2 supă de găină

2 linguri sos de soia

1 lingură vin de orez

1 lingură făină de porumb

3 linguri cu apă

1 lingură cu ulei

Piper alb
  1. Pași 1
    Carnea de pui se taie în bucăți mici, se taie ciupercile în felii subțiri, se taie mărunt țelina. Se adaugă mugurii de fasole mungo și se amestecă totul. Se taie mărunt ceapa, în oala wok se încinge uleiul, se adaugă mai întâi ceapa apoi celelalte ingrediente.
  2. Pași 2
    Se prăjește amestecând, se adaugă sare și piper. Se lasă la răcit.
  3. Pași 3
    Se bat ouăle și se adaugă la carnea prăjită cu legume. Totul se amestecă bine. Din nou se încălzește în wok uleiul și se toarnă amestecul pregătit înainte. Se prăjește amestecând ușor cu o lingură de lemn în ambele direcții. Când omleta se încheagă, se întoarce pe cealaltă parte și se prăjește până când marginile se rumenesc.
  4. Pași 4
    Sosul: se gătește întro oală supa de găină, se adaugă sosul de soia, vinul și piperul. Se ia de pe foc. Se amestecă făina cu apă și se toarnă puțin câte puțin în supă, amestecând continuu până când sosul se îngroașă. Se adaugă ulei și din nou se amestecă.
  5. Pași 5
    Se pune sosul din nou pe foc și se amestecă, după care se toarnă peste omletă.
Sfaturi în bucătărie
Pentru pregătirea acestei omlete se utilizează numai albușurile ouălelor de găină, pentru un gust mai delicat și o mâncare ce se topește în gură.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Salată de valeriană cu ciuperci, feta și...

    O salată cremoasă și aromată. Rețeta ideală pentru un prânz copios!

  • Creveți thailandezi cu orez

    Încearcă rețeta noastră picantă cu creveți și mix thailandez cu orez și vei pătrunde in bucătăria as...

  • Rigatoni cu fasole albă

    O rețetă foarte hrănitoare și potrivită în anotimpul rece.