Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Fu Yung - omletă chinezească cu pui, varză, ciuperci si țelină

Numele acestei rețete s-a inspirat de la frumoasa floare de lotus, și se traduce exact ca "petalele lotusului alb".

Pași de preparare

  • Carnea de pui se taie în bucăți mici, se taie ciupercile în felii subțiri, se taie mărunt țelina. Se adaugă mugurii de fasole mungo și se amestecă totul. Se taie mărunt ceapa, în oala wok se încinge uleiul, se adaugă mai întâi ceapa apoi celelalte ingrediente.
  • Se prăjește amestecând, se adaugă sare și piper. Se lasă la răcit.
  • Se bat ouăle și se adaugă la carnea prăjită cu legume. Totul se amestecă bine. Din nou se încălzește în wok uleiul și se toarnă amestecul pregătit înainte. Se prăjește amestecând ușor cu o lingură de lemn în ambele direcții. Când omleta se încheagă, se întoarce pe cealaltă parte și se prăjește până când marginile se rumenesc.
  • Sosul: se gătește într-o oală supa de găină, se adaugă sosul de soia, vinul și piperul. Se ia de pe foc. Se amestecă făina cu apă și se toarnă puțin câte puțin în supă, amestecând continuu până când sosul se îngroașă. Se adaugă ulei și din nou se amestecă.
  • Se pune sosul din nou pe foc și se amestecă, după care se toarnă peste omletă.

Rețete care te-ar putea interesa

Fu Yung - omletă chinezească cu pui, varză, ciuperci si țelină
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 100 g Ciuperci feliate Bonduelle
  • 200 g muguri de fasole mungo
  • 200 g piept de pui gătit
  • 6 ouă (albușurile ouălelor de găină)
  • 100 g țelină
  • 1 ceapă verde
  • Sare
  • Ulei
  • 1/2 supă de găină
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură vin de orez
  • 1 lingură făină de porumb
  • 3 linguri cu apă
  • 1 lingură cu ulei
  • Piper alb
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Carnea de pui se taie în bucăți mici, se taie ciupercile în felii subțiri, se taie mărunt țelina. Se adaugă mugurii de fasole mungo și se amestecă totul. Se taie mărunt ceapa, în oala wok se încinge uleiul, se adaugă mai întâi ceapa apoi celelalte ingrediente.

  • Pasul 2

    Se prăjește amestecând, se adaugă sare și piper. Se lasă la răcit.

  • Pasul 3

    Se bat ouăle și se adaugă la carnea prăjită cu legume. Totul se amestecă bine. Din nou se încălzește în wok uleiul și se toarnă amestecul pregătit înainte. Se prăjește amestecând ușor cu o lingură de lemn în ambele direcții. Când omleta se încheagă, se întoarce pe cealaltă parte și se prăjește până când marginile se rumenesc.

  • Pasul 4

    Sosul: se gătește într-o oală supa de găină, se adaugă sosul de soia, vinul și piperul. Se ia de pe foc. Se amestecă făina cu apă și se toarnă puțin câte puțin în supă, amestecând continuu până când sosul se îngroașă. Se adaugă ulei și din nou se amestecă.

  • Pasul 5

    Se pune sosul din nou pe foc și se amestecă, după care se toarnă peste omletă.