Pași de preparare
-
Se deschide cutia de fasole și se pune la scurs ]ntr-o strecurătoare, deasupra unui vas, în care se va colecta sosul delicios din cutie. Țin să subliniez că pe lista ingredientelor acestei conserve figurează: fasolea, sosul de roșii, condimentele, sarea, amidonul de porumb. Deci, niciun fel de conservanți sau alte chestii cu nume ciudate.
-
Dovlecelul zucchini se spală bine, se taie cubulețe și sărează. Se lasă într-un castron să elimine o parte din apa pe care o conține.
-
Ardeiul roșu se coace. Pentru că e iarnă și nu am cum să îi coc afară, la grătar, eu pârjolesc ardeii scurt la tigaie, apoi îi transfer în cuptorul încins la 190 de grade timp de 10-15 minute, până când se înmoaie bine. După ce s-au înmuiat, ardeii se acoperă câteva minute ca să se aburească, apoi se vor decoji foarte ușor. După ce am decojit și eliminat semințele, am tăiat ardeiul copt în cubulețe.
-
Se trage dovlecelul scurs de apă într-o tigaie încinsă cu foarte puțin ulei, doar 2-3 minute, cât să se înmoaie puțin.
-
Fasolea scursă de sos se încălzește separat.
-
Se pun într-un castron ardeiul copt, dovleceii și fasolea.
-
Se pregătește un dressing din ceapa verde tocată, oțet balsamic, mierea de albine, uleiul de măsline, sare și piper după gust. Se adauăgă dresingul peste legume și se amestecă.
-
Mușchiulețul se condimentează cu sare și piper și se trage la tigaie 2-3 minute pe fiecare parte, cât să se rumenească puțin. Se scoate de pe foc și se lasă deoparte. Separat, untul moale se înglobează cu vârful degetelor în pesmet, se adaugă ierburile aromatice, sare și piper după gust. Se unge mușchiulețul cu muștar și se îmbracă în pesmetul aromat. Se gătește la cuptor 12-13 minute, până ce crusta se rumenește ușor.
-
Pe farfurie se asamblează felii de mușchiuleț, salata caldă și sosul delicios păstrat. Se decorează după plac cu verdețuri, legume fin feliate etc.