Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mușchi de vită la cuptor - svickova

O rețetă tradițională cehească pe bază de carne de vită la cuptor cu legume și sos aromat.

Pași de preparare

  • Mușchiul de vită se freacă cu sare și piper și se frige ușor pe ambele părți, pe slănina topită, până se gătește puțin.

  • Legumele se taie în cubulețe și se frig scurt cu mirodeniile, în aceeași grăsime în care a fost friptă carnea.

  • Se pune carnea într-un vas termorezistent (de exemplu de Jena), se garnisește cu legumele, cu slănina rămasă și se drege cu unt și mirodenii. Se coace la cuptor 15-20 minute la temperatura de 180-190 grade. La jumătatea perioadei se întoarce carnea pe partea cealaltă. După 15-20 minute se adaugă bulionul și se mai coace încă 15-20 minute.

  • După coacere, carnea se taie în felii. Sosul fie se strecoară, fie se omogenizează cu mixerul, pentru a îngroșa sosul, se adaugă smântână și făină.

Rețete care te-ar putea interesa

Mușchi de vită la cuptor - svickova
3 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 2 Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 60 g slănină
  • 2 cepe
  • 1/2 țelină
  • 0.6 kg mușchi de vită file
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 0.25 l bulion de vită
  • 0.25 l smântână
  • 1/4 pahar făină
  • 2 linguri de unt
  • Sare
  • Piper
  • Frunze de dafin
  • Ienibahar
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Mușchiul de vită se freacă cu sare și piper și se frige ușor pe ambele părți, pe slănina topită, până se gătește puțin.

  • Pasul 2

    Legumele se taie în cubulețe și se frig scurt cu mirodeniile, în aceeași grăsime în care a fost friptă carnea.

  • Pasul 3

    Se pune carnea într-un vas termorezistent (de exemplu de Jena), se garnisește cu legumele, cu slănina rămasă și se drege cu unt și mirodenii. Se coace la cuptor 15-20 minute la temperatura de 180-190 grade. La jumătatea perioadei se întoarce carnea pe partea cealaltă. După 15-20 minute se adaugă bulionul și se mai coace încă 15-20 minute.

  • Pasul 4

    După coacere, carnea se taie în felii. Sosul fie se strecoară, fie se omogenizează cu mixerul, pentru a îngroșa sosul, se adaugă smântână și făină.