Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Mușchi de vită la cuptor - svickova

O rețetă tradițională cehească pe bază de carne de vită la cuptor cu legume și sos aromat.

Pași de preparare

  • Mușchiul de vită se freacă cu sare și piper și se frige ușor pe ambele părți, pe slănina topită, până se gătește puțin.
  • Legumele se taie în cubulețe și se frig scurt cu mirodeniile, în aceeași grăsime în care a fost friptă carnea.
  • Se pune carnea într-un vas termorezistent (de exemplu de Jena), se garnisește cu legumele, cu slănina rămasă și se drege cu unt și mirodenii. Se coace la cuptor 15-20 minute la temperatura de 180-190 grade. La jumătatea perioadei se întoarce carnea pe partea cealaltă. După 15-20 minute se adaugă bulionul și se mai coace încă 15-20 minute.
  • După coacere, carnea se taie în felii. Sosul fie se strecoară, fie se omogenizează cu mixerul, pentru a îngroșa sosul, se adaugă smântână și făină.

Rețete care te-ar putea interesa

Mușchi de vită la cuptor - svickova
3 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 2 Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 60 g slănină
  • 2 cepe
  • 1/2 țelină
  • 0.6 kg mușchi de vită file
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 0.25 l bulion de vită
  • 0.25 l smântână
  • 1/4 pahar făină
  • 2 linguri de unt
  • Sare
  • Piper
  • Frunze de dafin
  • Ienibahar
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Mușchiul de vită se freacă cu sare și piper și se frige ușor pe ambele părți, pe slănina topită, până se gătește puțin.

  • Pasul 2

    Legumele se taie în cubulețe și se frig scurt cu mirodeniile, în aceeași grăsime în care a fost friptă carnea.

  • Pasul 3

    Se pune carnea într-un vas termorezistent (de exemplu de Jena), se garnisește cu legumele, cu slănina rămasă și se drege cu unt și mirodenii. Se coace la cuptor 15-20 minute la temperatura de 180-190 grade. La jumătatea perioadei se întoarce carnea pe partea cealaltă. După 15-20 minute se adaugă bulionul și se mai coace încă 15-20 minute.

  • Pasul 4

    După coacere, carnea se taie în felii. Sosul fie se strecoară, fie se omogenizează cu mixerul, pentru a îngroșa sosul, se adaugă smântână și făină.