1. >Rețete
  2. >Mușchi de vită la cuptor - svickova

Mușchi de vită la cuptor - svickova

O rețetă tradițională cehească pe bază de carne de vită la cuptor cu legume și sos aromat.
Mediu
3 persoane
60 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 3 persoane
2 Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

60 g slănină

2 cepe

1/2 țelină

0.6 kg mușchi de vită file

2 rădăcini de pătrunjel

0.25 l bulion de vită

0.25 l smântână

1/4 pahar făină

2 linguri de unt

Sare

Piper

Frunze de dafin

Ienibahar
Ingrediente pentru 3 persoane
2 Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

60 g slănină

2 cepe

1/2 țelină

0.6 kg mușchi de vită file

2 rădăcini de pătrunjel

0.25 l bulion de vită

0.25 l smântână

1/4 pahar făină

2 linguri de unt

Sare

Piper

Frunze de dafin

Ienibahar
  1. Pași 1
    Mușchiul de vită se freacă cu sare și piper și se frige ușor pe ambele părți, pe slănina topită, până se gătește puțin.
  2. Pași 2
    Legumele se taie în cubulețe și se frig scurt cu mirodeniile, în aceeași grăsime în care a fost friptă carnea.
  3. Pași 3
    Se pune carnea într-un vas termorezistent (de exemplu de Jena), se garnisește cu legumele, cu slănina rămasă și se drege cu unt și mirodenii. Se coace la cuptor 15-20 minute la temperatura de 180-190 grade. La jumătatea perioadei se întoarce carnea pe partea cealaltă. După 15-20 minute se adaugă bulionul și se mai coace încă 15-20 minute.
  4. Pași 4
    După coacere, carnea se taie în felii. Sosul fie se strecoară, fie se omogenizează cu mixerul, pentru a îngroșa sosul, se adaugă smântână și făină.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Paella cu mix de legume, carne și midii

    O rețetă culinară în stil spaniol, cu arome intense!

  • Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă

    Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mix...

  • Orez în stil spaniol cu chorizo și pui

    Bucătăria mexicană, plină de culoare și savoare, vine acum și în casa ta prin intermediul mixului Sp...