1. >Rețete
  2. >Mousse de mazăre verde cu sparanghel și tarhon

Mousse de mazăre verde cu sparanghel și tarhon

O rețetă ideală pentru o călduroasă zi de vară!
Mediu
4 persoane
210 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Mazăre verde boabe dulce VAPEUR Bonduelle

300 g sparanghel

3 lingurițe gelatină

75 ml. zeamă de lămâie

2 crenguțe de tarhon

Sare după gust
Ingrediente pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Mazăre verde boabe dulce VAPEUR Bonduelle

300 g sparanghel

3 lingurițe gelatină

75 ml. zeamă de lămâie

2 crenguțe de tarhon

Sare după gust
  1. Pași 1
    Se taie sparanghelul în bucățele și se fierbe împreună cu mazărea până se înmoaie. Se păstrează 6 linguri de mazăre pentru servire, iar restul legumelor se pun în blender.
  2. Pași 2
    Se înmoaie gelatina în zeama de lămâie timp de 5 minute. Apoi se încălzește într-o crăticioară până se dizolvă. Nu se fierbe.
  3. Pași 3
    Se adaugă gelatina și tarhonul tocat mărunt în piureul de legume, se sărează și toate se amestecă cu grijă.
  4. Pași 4
    Pasta se pune în boluri și se lasă la frigider cel puțin 3 ore.
  5. Pași 5
    Mousseul se servește direct în boluri, decorat cu mazăre verde și crenguțe de tarhon.
Sfaturi în bucătărie
Este foarte important să alegi sparanghel proaspăt. Cele mai importante criterii în alegerea sparanghelului sunt: tulpinile sunt strălucitoare și netede, dacă se freacă una de cealaltă vor scârțâi, nu se îndoaie, dar se rup în bucăți cu stropi, iar petalele din vârf sunt închise strâns.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Couscous crocant cu șofran și mazăre

    O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta. Propunem o rețetă perfectă pentru o cină alaturi de prieteni sau familie, ușor de gătit, gustoasă și hrănitoare.

  • Pui cu Piure din legume verzi

    Înlocuiește clasicul piure de cartofi cu nutrienții legumelor verzi, iar prânzul în familie va fi o ...

  • Chec festiv cu legume

    Un preparat vegetarian pentru sărbători fericite!