Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Millefeuille din mușchi de vită, ciuperci și chipsuri de parmezan

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie. Andreea Ilie

Pași de preparare

  • Se taie mușchiul de vită în două bucăți. Într-o tigaie se topește untul în uleiul de măsline. Se prăjesc în această tigaie bucățile de mușchi de vită, pe fiecare parte câte 2 minute. Se bagă bucățile de mușchi în cuptorul preîncălzit la 160°C, pentru 5 minute. Se scot de la cuptor, se asezonează cu sare și piper și se dau deoparte.
  • În tigaia în care a fost prăjit mușchiul se călesc ciupercile alături de usturoi și foaia de dafin, până se rumenesc. Se asezonează cu sare și piper. Se răzuiește parmezanul și se amestecă cu salvia. Amestecul se împarte în 4 porții egale și se pun într-o formă de silicon pentru brioșe (sau orice alt fel de forme din ceramică) și se bagă în cuptorul cu microunde pentru 1 minut, până când se topește parmezanul. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
  • Se decupează miezul feliilor de pâine cu ajutorul unei forme rotunde și se prăjește în tigaia în care au fost gătite ciupercile, până se rumenește și devine crocant. Se așează pe farfurie felia de pâine, se pune deasupra mușchiul de vită, jumătate din cantitatea de ciuperci și, la sfârșit, doi biscuiți din parmezan.

Rețete care te-ar putea interesa

Millefeuille din mușchi de vită, ciuperci și chipsuri de parmezan
2 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Ciuperci feliate Bonduelle
  • 400 g mușchi de vită
  • 100 g parmezan
  • 30 g unt
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 2 frunze de salvie
  • 2 felii de pâine
  • 1 lingură sare
  • 1 lingură piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se taie mușchiul de vită în două bucăți. Într-o tigaie se topește untul în uleiul de măsline. Se prăjesc în această tigaie bucățile de mușchi de vită, pe fiecare parte câte 2 minute. Se bagă bucățile de mușchi în cuptorul preîncălzit la 160°C, pentru 5 minute. Se scot de la cuptor, se asezonează cu sare și piper și se dau deoparte.

  • Pasul 2

    În tigaia în care a fost prăjit mușchiul se călesc ciupercile alături de usturoi și foaia de dafin, până se rumenesc. Se asezonează cu sare și piper. Se răzuiește parmezanul și se amestecă cu salvia. Amestecul se împarte în 4 porții egale și se pun într-o formă de silicon pentru brioșe (sau orice alt fel de forme din ceramică) și se bagă în cuptorul cu microunde pentru 1 minut, până când se topește parmezanul. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.

  • Pasul 3

    Se decupează miezul feliilor de pâine cu ajutorul unei forme rotunde și se prăjește în tigaia în care au fost gătite ciupercile, până se rumenește și devine crocant. Se așează pe farfurie felia de pâine, se pune deasupra mușchiul de vită, jumătate din cantitatea de ciuperci și, la sfârșit, doi biscuiți din parmezan.