Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mâncare de fasole cu bacon și ierburi aromatice

O rețetă simplă și gustoasă de mâncare de fasole albă boabe cu felii subțiri de bacon și verdeață

Pași de preparare

  • Tăiem baconul fâșii, mărunțim usturoiul, pătrunjelul, busuiocul și rozmarinul.

  • Sotăm baconul într-o tigaie largă, la foc mediu spre mare timp de aproximativ 3 minute, până ce devine crocant.

  • Adăugăm usturoiul, busuiocul, rozmarinul, pătrunjel verde și fulgii de ardei iute.

  • Punem jumătate de cană din supa de pui și oțetul balsamic și amestecăm ca să deglasăm tigaia. Adăugăm fasolea și restul supei de pui până ce acoperim ingredientele bine. Asezonăm cu sare și piper.

  • Fierbem la foc mic pentru aproximativ 15-20 minute sau până când s-a evaporat majoritatea lichidului. Garnisim cu restul de pătrunjel verde și servim mâncarea caldă.

Rețete care te-ar putea interesa

Mâncare de fasole cu bacon și ierburi aromatice
4 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a title="Fasole" href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-fasole-alba-suc-propriu">1 conservă (400 g) Fasole albă boabe Bonduelle</a></p>
  • <p>8 felii bacon</p>
  • <p>2 linguri de oțet balsamic</p>
  • <p>2-3 căni de supă de pui</p>
  • <p>o m&acirc;nă de busuioc proaspăt</p>
  • <p>o m&acirc;nă de rozmarin proaspăt</p>
  • <p>o m&acirc;nă de pătrunjel proaspăt</p>
  • <p>4 căței de usturoi</p>
  • <p>un v&acirc;rf de fulgi de ardei iute</p>
  • <p>sare</p>
  • <p>piper</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Tăiem baconul fâșii, mărunțim usturoiul, pătrunjelul, busuiocul și rozmarinul.

  • Pasul 2

    Sotăm baconul într-o tigaie largă, la foc mediu spre mare timp de aproximativ 3 minute, până ce devine crocant.

  • Pasul 3

    Adăugăm usturoiul, busuiocul, rozmarinul, pătrunjel verde și fulgii de ardei iute.

  • Pasul 4

    Punem jumătate de cană din supa de pui și oțetul balsamic și amestecăm ca să deglasăm tigaia. Adăugăm fasolea și restul supei de pui până ce acoperim ingredientele bine. Asezonăm cu sare și piper.

  • Pasul 5

    Fierbem la foc mic pentru aproximativ 15-20 minute sau până când s-a evaporat majoritatea lichidului. Garnisim cu restul de pătrunjel verde și servim mâncarea caldă.