Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Maioneză

Un sos delicios pregătit în casă.

Pași de preparare

  • Înainte de a începe pregătirea maionezei, trebuie să ne asigurăm că toate ingredientele sunt la temperatura camerei.
  • Se separă gălbenușurile de albușuri. Apoi, se pun gălbenușurile într-un vas.
  • Se amestecă gălbenușurile cu oțetul, muștarul, sarea și piperul până compoziția devine cremoasă și tare și nu se va lipi de blender (2-3 min.). Se adaugă treptat uleiul, se amestecă tot timpul până când crema capătă consistență uniformă.
  • Se condimentează după gust.

Rețete care te-ar putea interesa

Maioneză
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 4 ouă
  • 3 linguri oțet din vin alb sau zeamă de lămâie proaspătă
  • 1 linguriță sare
  • 1 lingură muștar iute
  • 1 plic de piper alb
  • 2 linguri ulei din sâmburi de struguri
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Înainte de a începe pregătirea maionezei, trebuie să ne asigurăm că toate ingredientele sunt la temperatura camerei.

  • Pasul 2

    Se separă gălbenușurile de albușuri. Apoi, se pun gălbenușurile într-un vas.

  • Pasul 3

    Se amestecă gălbenușurile cu oțetul, muștarul, sarea și piperul până compoziția devine cremoasă și tare și nu se va lipi de blender (2-3 min.). Se adaugă treptat uleiul, se amestecă tot timpul până când crema capătă consistență uniformă.

  • Pasul 4

    Se condimentează după gust.