Pași de preparare
-
În apă puțin sărată, se fierb foile de lasagna timp de 5 minute, până când se înmoaie puțin. Se scot și se așează separat, pe farfurii, ca să nu se lipească.
-
Se taie cubulețe roșiile, vinetele, dovlecelul și ardeii și se amestecă într-o oală. Se fierb înăbușit la foc mic.
-
Separat, 1 ceapă se toacă cubulețe, se condimentează cu sare și piper, apoi se pune la prăjit. La sfârșit se adaugă usturoiul zdrobit, se prăjește puțin și apoi totul se adaugă la sos.
-
Carnea se pune într-o oală și se adaugă cealaltă ceapă. Se fierbe la foc mic 8-12 min, iar când carnea este prăjită, se adaugă concentratul de roșii și se prăjește puțin.
-
Sosul obținut anterior se adaugă peste carne. Se condimentează după gust și se dă deoparte.
-
În același timp, se pregătește sosul cu cașcaval:В Într-o oală se topește untul și se adaugă făină. Se prăjesc până când făina începe să capete culoarea albă, apoi, foarte încet, amestecând tot timpul, adăugăm laptele, până când se obține o consistența ca de smântână. Apoi se adaugă cașcavalul și se fierbe până când acesta se topește.В Se condimentează după gust cu sare, piper și nucșoară.
-
Se ia o tavă dreptunghiulară cu pereții mai înalți și se unge cu untură sau ulei. Se pune un strat de foi de lasagna, un strat de umplutură de carne, se presară cașcaval și se repetă toate aceste acțiuni până când se termină ingredientele.
-
Pe deasupra, se presară cașcavalul rămas și busuiocul.
-
Se dă la cuptor la temperatura de 190C, cca. 30 min.