Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Khachapuri (Plăcintă georgiană cu brânză)
Nu există Supra (banchet georgian) fără această perlă populară și delicioasă a bucătăriei georgiene.
Ușor
1 persoană
120 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 1 persoană
2 căni făină de grâu albă, integrală
1/2 linguriță sare
1/2 linguri sau batoane unt rece
2 ouă
1 cană iaurt gras
600 g brânzeturi Muenster și Havarti (amestecate)
Ingrediente pentru 1 persoană
2 căni făină de grâu albă, integrală
1/2 linguriță sare
1/2 linguri sau batoane unt rece
2 ouă
1 cană iaurt gras
600 g brânzeturi Muenster și Havarti (amestecate)
Pași 1
Pune făina și sarea într-un bol mediu și amestec-o cu untul până iese un aluat vârtos.
Pași 2
Ia 1 ou și amestecă-l în iaurt, adaugă la amestecul de făină. Fă o cocă în formă de bilă și lasă să stea o oră. Răzuiește brânzeturile și amestecă-le cu un ou.
Pași 3
Ia o tavă de aluat și întinde aluatul până obții o foaie de 1 cm grosime și 50 cm diametru.
Pași 4
Pune amestecul de brânză în centru și întinde pe jumătatea din mijloc a foii. Acoperă cu cealaltă jumătate brânza, închizând orice deschizătură sau margine.
Pași 5
Pune aluatul întro tigaie de copt sau tavă de copt preîncălzită și unsă și ungel pe deasupra cu albuș de ou. Dă la copt pentru 3540 de minute până când devine aurie și ușor maronie.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Hummus de linte
Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid, fiind o variantă potrivită pentru prânz sau cină.
Salată cu mazăre, măsline și pesto
Gustul de salată mediteraneană poate fi ușor de reprodus și în bucătăria ta. Mazărea Vapeur Bonduell...
Creveți thailandezi cu orez
Încearcă rețeta noastră picantă cu creveți și mix thailandez cu orez și vei pătrunde in bucătăria as...