Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Khachapuri (Plăcintă georgiană cu brânză)

Nu există Supra (banchet georgian) fără această perlă populară și delicioasă a bucătăriei georgiene.

Pași de preparare

  • Pune făina și sarea într-un bol mediu și amestec-o cu untul până iese un aluat vârtos.
  • Ia 1 ou și amestecă-l în iaurt; adaugă la amestecul de făină. Fă o cocă în formă de bilă și lasă să stea o oră. Răzuiește brânzeturile și amestecă-le cu un ou.
  • Ia o tavă de aluat și întinde aluatul până obții o foaie de 1 cm grosime și 50 cm diametru.
  • Pune amestecul de brânză în centru și întinde pe jumătatea din mijloc a foii. Acoperă cu cealaltă jumătate brânza, închizând orice deschizătură sau margine.
  • Pune aluatul într-o tigaie de copt sau tavă de copt preîncălzită și unsă și unge-l pe deasupra cu albuș de ou. Dă la copt pentru 35-40 de minute până când devine aurie și ușor maronie.

Rețete care te-ar putea interesa

Khachapuri (Plăcintă georgiană cu brânză)
1 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 2 căni făină de grâu albă, integrală
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 linguri sau batoane unt rece
  • 2 ouă
  • 1 cană iaurt gras
  • 600 g brânzeturi Muenster și Havarti (amestecate)
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pune făina și sarea într-un bol mediu și amestec-o cu untul până iese un aluat vârtos.

  • Pasul 2

    Ia 1 ou și amestecă-l în iaurt; adaugă la amestecul de făină. Fă o cocă în formă de bilă și lasă să stea o oră. Răzuiește brânzeturile și amestecă-le cu un ou.

  • Pasul 3

    Ia o tavă de aluat și întinde aluatul până obții o foaie de 1 cm grosime și 50 cm diametru.

  • Pasul 4

    Pune amestecul de brânză în centru și întinde pe jumătatea din mijloc a foii. Acoperă cu cealaltă jumătate brânza, închizând orice deschizătură sau margine.

  • Pasul 5

    Pune aluatul într-o tigaie de copt sau tavă de copt preîncălzită și unsă și unge-l pe deasupra cu albuș de ou. Dă la copt pentru 35-40 de minute până când devine aurie și ușor maronie.