Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Dim Sum - gustări chinezești umplute cu creveți și carne de porc

Dim Sum sunt mici gustări chinezești, acestea pot fi sub formă de rulouri umplute cu fructe de mare, sarmale, chifle sau crochete.

Pași de preparare

  • Se amestecă făina cu sare, se toarnă mai întâi apa clocotită, apoi apa rece și uleiul. Se amestecă aluatul și se lasă acoperit pentru o jumătate de oră. Se întinde aluatul și se taie în pătrate cu marginea de 5 cm.

  • Creveții cruzi se curăță și se taie mărunt, amestecând bine cu carnea de porc tocată și cu celelalte ingrediente.

  • Pe pătrățelele din aluat se pune o lingură de umplutură, se îndoaie în triunghiuri, presând marginile iar colțurile opuse se lipesc (la fel ca la colțunași).

  • În tigaie se încinge uleiul în care se rumenesc pateurile. Apoi se toarnă puțină apă și se lasă acoperit pe foc, până vor fi gata.

Rețete care te-ar putea interesa

Dim Sum - gustări chinezești umplute cu creveți și carne de porc
4 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 2 pahare cu făină
  • 50 g apă clocotită
  • 25 g apă rece
  • 15 ml ulei
  • 1/2 lingură sare
  • 250 g creveți
  • 250 g carne de porc tocată
  • 15 ml sos de soia
  • 15 ml ulei de susan
  • 15 ml vin de orez
  • 1 linguriță ghimbir
  • 1 ceapă verde tăiată mărunt
  • Piper
  • 60 g oțet
  • 30 g apă
  • 2 linguri cu ghimbir
  • 1 lingură cu sos de soia
  • 1 linguriță pastă chilli
  • 1 linguriță zahăr
  • Ulei de susan
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se amestecă făina cu sare, se toarnă mai întâi apa clocotită, apoi apa rece și uleiul. Se amestecă aluatul și se lasă acoperit pentru o jumătate de oră. Se întinde aluatul și se taie în pătrate cu marginea de 5 cm.

  • Pasul 2

    Creveții cruzi se curăță și se taie mărunt, amestecând bine cu carnea de porc tocată și cu celelalte ingrediente.

  • Pasul 3

    Pe pătrățelele din aluat se pune o lingură de umplutură, se îndoaie în triunghiuri, presând marginile iar colțurile opuse se lipesc (la fel ca la colțunași).

  • Pasul 4

    În tigaie se încinge uleiul în care se rumenesc pateurile. Apoi se toarnă puțină apă și se lasă acoperit pe foc, până vor fi gata.