Pași de preparare
-
Într-un castron cernem făina și praful de copt. Amestecăm și asezonăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Spargem un ou în mijloc. Turnăm laptele și amestecăm cu un tel. Omogenizăm bine toate ingredientele. Turnăm o linguriță de ulei de măsline și amestecăm din nou. Asta va face aluatul mai ușor.
-
Tăiem ardeiul gras cubulețe mici și tocăm mărunt câteva fire de coriandru. Le punem în aluat.
-
Scurgem boabele de porumb și le ștergem cu un șervețel ca să nu fie apoase. Le adăugăm în aluat. Amestecăm totul cu o paletă. Vom obține un aluat care este destul de consistent și elastic, care nu acoperă în totalitate legumele.
-
Încingem o tigaie cu ulei de măsline și cu ajutorul unei linguri luăm din compoziția din castron și o punem în tigaie. Încercăm să așezăm gogoșile într-o singură direcție, una după alta, ca să ne fie mai ușor să știm când să le întoarcem. Le apăsăm puțin și așteptăm să se rumenească și să se coacă în interior. Atunci când capătă o culoare rumenă le întoarcem. Când se rumenesc și pe partea cealaltă, le scoatem într-o farfurie cu un șervețel ca să mai absoarbă din ulei.
-
Cât timp se prăjesc toate gogoșile, facem sosul. Într-un castron turnăm conținutul unui iaurt grecesc, adăugăm cubulețe de ardei gras roșu, câteva fire de coriandru tocate mărunt, ulei de măsline și sare. Amestecăm și e gata sosul.