1. >Rețete
  2. >Gazpacho - supă rece

Gazpacho - supă rece

Există multe variante ale acestei faimoase supe, dar rețeta tradițională provine din Andaluzia.
Ușor
5 persoane
150 Minute
Ieftin
Ingrediente
pentru 5 persoane
1.25 kg roșii coapte

1 castravete

1 ceapă

1 ardei gras verde

2 căței usturoi

200 g miez de pâine

4 linguri ulei

2 linguri oțet din vin

1 l apă fiartă și răcită

Cuburi de gheață

Piper

Sare
Ingrediente pentru 5 persoane
1.25 kg roșii coapte

1 castravete

1 ceapă

1 ardei gras verde

2 căței usturoi

200 g miez de pâine

4 linguri ulei

2 linguri oțet din vin

1 l apă fiartă și răcită

Cuburi de gheață

Piper

Sare
  1. Pași 1
    Legumele se spală bine, roșiile se decojesc, iar dupa ce au fost opărite se taie în cubulețe și se înlătură semințele. Castravetele se curăță, se scot semințele și se taie în cubulețe de aproximativ 1cm.
  2. Pași 2
    Ceapa curățată se toacă mărunt. Usturoiul se strivește. Ardeiul gras se curăță de semințe și se taie mărunt.
  3. Pași 3
    Jumătate din legume se amestecă cu oțet, ulei, miez de pâine și apă rece. Apoi se acoperă bine și se lasă 2 ore în frigider. Legumele rămase se transferă în boluri separate și se pun în frigider.
  4. Pași 4
    Poftă bună!
Sfaturi în bucătărie
Gazpacho, servit în mod tradițional, este o supă servită într-un bol de lemn și consumată cu linguri de lemn. În zilele călduroase este de neprețuit.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Ciorbă de fasole albă

    Descoperă rețeta de ciorbă cu fasole albă de la Bonduelle, bogată în fibre și proteine, pentru o dietă echilibrată.

  • Hummus de linte

    Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid...

  • Salată cu mazăre, măsline și pesto

    Gustul de salată mediteraneană poate fi ușor de reprodus și în bucătăria ta. Mazărea Vapeur Bonduell...