Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Gazpacho - supă rece

Există multe variante ale acestei faimoase supe, dar rețeta tradițională provine din Andaluzia.

Pași de preparare

  • Legumele se spală bine, roșiile se decojesc, iar dupa ce au fost opărite se taie în cubulețe și se înlătură semințele. Castravetele se curăță, se scot semințele și se taie în cubulețe de aproximativ 1cm.
  • Ceapa curățată se toacă mărunt. Usturoiul se strivește. Ardeiul gras se curăță de semințe și se taie mărunt.
  • Jumătate din legume se amestecă cu oțet, ulei, miez de pâine și apă rece. Apoi se acoperă bine și se lasă 2 ore în frigider. Legumele rămase se transferă în boluri separate și se pun în frigider.
  • Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Gazpacho - supă rece
6 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1.25 kg roșii coapte
  • 1 castravete
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras verde
  • 2 căței usturoi
  • 200 g miez de pâine
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri oțet din vin
  • 1 l apă fiartă și răcită
  • Cuburi de gheață
  • Piper
  • Sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Legumele se spală bine, roșiile se decojesc, iar dupa ce au fost opărite se taie în cubulețe și se înlătură semințele. Castravetele se curăță, se scot semințele și se taie în cubulețe de aproximativ 1cm.

  • Pasul 2

    Ceapa curățată se toacă mărunt. Usturoiul se strivește. Ardeiul gras se curăță de semințe și se taie mărunt.

  • Pasul 3

    Jumătate din legume se amestecă cu oțet, ulei, miez de pâine și apă rece. Apoi se acoperă bine și se lasă 2 ore în frigider. Legumele rămase se transferă în boluri separate și se pun în frigider.

  • Pasul 4

    Poftă bună!