Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Găluște din aluat - houskowe knedliki

Găluștele sunt o garnitură tradițională cehească servită alaturi de carne.

Pași de preparare

  • Ouăle se amestecă cu sarea, după care se adaugă făina și laptele, se amestecă bine, pentru ca aluatul să iasă aerat. Acest lucru garantează frăgezimea acestuia.
  • Chiflele se taie în crutoane și se adaugă la aluat, amestecând continuu. Se lasă aluatul frământat și se așteaptă o jumătate de oră.
  • După o jumătate de oră se formează cârnați alungiți și se fierb 15 minute în apă sărată, fără ca aceasta să clocotească, apoi se întorc și se mai fierb vreo 5-10 minute. După fierbere se taie în felii

Rețete care te-ar putea interesa

Găluște din aluat - houskowe knedliki
3 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 4 ouă
  • 7 chifle
  • 500 g făină
  • 2 lingurițe sare
  • 1/2 pahar lapte
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Ouăle se amestecă cu sarea, după care se adaugă făina și laptele, se amestecă bine, pentru ca aluatul să iasă aerat. Acest lucru garantează frăgezimea acestuia.

  • Pasul 2

    Chiflele se taie în crutoane și se adaugă la aluat, amestecând continuu. Se lasă aluatul frământat și se așteaptă o jumătate de oră.

  • Pasul 3

    După o jumătate de oră se formează cârnați alungiți și se fierb 15 minute în apă sărată, fără ca aceasta să clocotească, apoi se întorc și se mai fierb vreo 5-10 minute. După fierbere se taie în felii