1. >Rețete
  2. >Găluște din aluat - houskowe knedliki

Găluște din aluat - houskowe knedliki

Găluștele sunt o garnitură tradițională cehească servită alaturi de carne.
Ușor
3 persoane
60 Minute
Ieftin
Ingrediente
pentru 3 persoane
4 ouă

7 chifle

500 g făină

2 lingurițe sare

1/2 pahar lapte
Ingrediente pentru 3 persoane
4 ouă

7 chifle

500 g făină

2 lingurițe sare

1/2 pahar lapte
  1. Pași 1
    Ouăle se amestecă cu sarea, după care se adaugă făina și laptele, se amestecă bine, pentru ca aluatul să iasă aerat. Acest lucru garantează frăgezimea acestuia.
  2. Pași 2
    Chiflele se taie în crutoane și se adaugă la aluat, amestecând continuu. Se lasă aluatul frământat și se așteaptă o jumătate de oră.
  3. Pași 3
    După o jumătate de oră se formează cârnați alungiți și se fierb 15 minute în apă sărată, fără ca aceasta să clocotească, apoi se întorc și se mai fierb vreo 5-10 minute. După fierbere se taie în felii
Sfaturi în bucătărie
Pot fi din făină, din cartofi sau din aluat cu drojdie. Acestea pot fi prezentate și sub formă de desert - îndulcite și servite cu fructe.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Ciorbă de fasole albă

    Descoperă rețeta de ciorbă cu fasole albă de la Bonduelle, bogată în fibre și proteine, pentru o dietă echilibrată.

  • Hummus de linte

    Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid...

  • Salată cu mazăre, măsline și pesto

    Gustul de salată mediteraneană poate fi ușor de reprodus și în bucătăria ta. Mazărea Vapeur Bonduell...