Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Friptură din carne tocată cu mazăre

Un amestec de carne tocată de porc și vită condimentată și prăjită în ulei încins.

Pași de preparare

  • Taie ceapa și usturoiul și prăjește-le în puțin ulei.

  • Înmoaie pâinea în lapte și las-o să se scurgă 10 minute, apoi stoarce-o.

  • Taie frunzele de pătrunjel. Acum amestecă carnea, pătrunjelul, ceapa și usturoiul, pâinea și oul și adaugă puțină sare și piper. Frământă amestecul 10 minute. (Dacă ai timp, lasă amestecul să stea 2 ore.)

  • Fă chiftele și apasă-le până se fac de 2 cm grosime, dă-le prin făină și prăjește-le în tigaie.

Rețete care te-ar putea interesa

Friptură din carne tocată cu mazăre
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 500 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 felii de pâine
  • 1 ml. lapte
  • 1 ou
  • Pătrunjel tocat mărunt
  • Mărar
  • Sare
  • Piper
  • Ulei
  • Făină
  • 20 g unt
  • 500 g amestec de carne tocată de porc și vită
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Taie ceapa și usturoiul și prăjește-le în puțin ulei.

  • Pasul 2

    Înmoaie pâinea în lapte și las-o să se scurgă 10 minute, apoi stoarce-o.

  • Pasul 3

    Taie frunzele de pătrunjel. Acum amestecă carnea, pătrunjelul, ceapa și usturoiul, pâinea și oul și adaugă puțină sare și piper. Frământă amestecul 10 minute. (Dacă ai timp, lasă amestecul să stea 2 ore.)

  • Pasul 4

    Fă chiftele și apasă-le până se fac de 2 cm grosime, dă-le prin făină și prăjește-le în tigaie.