Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

File de somon cu salată de porumb picantă

O rețeă delicioasă, pentru o masă în familie sau chiar o masă festivă!

Pași de preparare

  • Stoarcem sucul de la o jumătate de lime și tocăm ceapa și usturoiul mărunt.

  • Deschidem conserva de porumb chilli, scurgem surplusul de lichid și încălzim conținutul într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline.

  • Cu ajutorul unui blender de mână mixăm gălbenușul cu usturoiul, cu sucul de lime și cu muștarul, până capătă o consistență cremoasă.

  • Pentru a obține sosul, adăugăm progresiv uleiul de măsline până ce compoziția devine ca o maioneză.

  • Amestecăm într-un bol porumbul cu ceapa, cu coriandrul tocat și cu jumătate din cantitatea de sos. Condimentăm fileurile de somon cu sare și piper și le punem la grătar sau în tigaie.

  • Când sunt gata, le putem așeza peste garnitura cu porumb chilli, turnăm sosul rămas deasupra și punem câteva fâșii de ardei iute.

Rețete care te-ar putea interesa

File de somon cu salată de porumb picantă
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 2 conserve (620 g) Porumb dulce boabe Chilli GOLD Bonduelle
  • 4 file-uri de somon cu piele, proaspăt
  • 1 lime
  • 1 gălbenuș ou
  • 180 ml. ulei de măsline
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ceapă mică roșie
  • Frunze de coriandru
  • 1 ardei iute
  • Sare, piper după gust
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Stoarcem sucul de la o jumătate de lime și tocăm ceapa și usturoiul mărunt.

  • Pasul 2

    Deschidem conserva de porumb chilli, scurgem surplusul de lichid și încălzim conținutul într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline.

  • Pasul 3

    Cu ajutorul unui blender de mână mixăm gălbenușul cu usturoiul, cu sucul de lime și cu muștarul, până capătă o consistență cremoasă.

  • Pasul 4

    Pentru a obține sosul, adăugăm progresiv uleiul de măsline până ce compoziția devine ca o maioneză.

  • Pasul 5

    Amestecăm într-un bol porumbul cu ceapa, cu coriandrul tocat și cu jumătate din cantitatea de sos. Condimentăm fileurile de somon cu sare și piper și le punem la grătar sau în tigaie.

  • Pasul 6

    Când sunt gata, le putem așeza peste garnitura cu porumb chilli, turnăm sosul rămas deasupra și punem câteva fâșii de ardei iute.