Pași de preparare
-
Ficățeii de pui tăiați în două, îi punem într-un bol și îi acoperim cu lapte. Lasăm bolul acoperit cu folie de plastic la frigider, timp de o jumătate de oră. Clătim bine cu apă rece și tamponăm ficățeii cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de lapte.
-
Tăiem ceapa cubulețe mici și feliăm usturoiul. Adăugăm într-o tigaie adăncă untul, lăsăm să se topească la foc mediu, după care punem ceapa, usturoiul, ficățeii și un strop de piper.
Sotăm totul împreună câteva minute, până ce ceapa devine transluciđă. -
Adăugăm pătrunjelul, cimbrul și vinul. Acoperim cu un capac și lăsăm să se facă la foc mediu spre mic, până ce lichidul aproape s-a evaporat.
-
Stingem focul și potrivim de sare. Putem orna cu puțin maghiran tocat (daca avem) și îi servim alături de castraveți murați.