Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Empanadas - găluște cu carne

Fiecare regiune are rețeta proprie pentru empanadas, acestea diferind prin mărime și umplutură.

Pași de preparare

  • Pentru a pregăti aluatul se dizolvă drojdia în lapte, se adaugă gălbenușurile, untul și zahărul. Se adaugă puțin câte puțin făină și se amestecă. Aluatul se înfășoară în folie și se bagă la frigider o noapte întreagă.

  • Putem să trecem la umplutură. Se taie ceapa și ardeiul în cubulețe, se strivește usturoiul. În uleiul fierbinte se prăjește mai întâi ceapa, apoi se adaugă ardeiul, usturoiul și carnea tocată. Se prăjește totul timp de aproximativ 10 minute. Se ia de pe foc și se adaugă 1 ou, 1 gălbenuș, smântâna și pătrunjelul tăiat mărunt.

  • Aluatul se întinde în 4 plăcinte cu diametrul de 15 cm. Pe fiecare plăcintă se pune o porție de umplutură, se îndoaie în jumătate și se lipesc marginile. Înainte de a fi coapte se vor unge pateurile cu gălbenuș.

  • Se coc în cuptor cca 20 de minute la temperatură de 200°C. Pot fi prăjite deasemenea în ulei în tigaie.

Rețete care te-ar putea interesa

Empanadas - găluște cu carne
8 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 300 g făină de grâu
  • 2 gălbenușuri
  • 4 linguri cu lapte
  • 100 g drojdie
  • 200 g unt
  • Un pic zahăr
  • 350 g carne tocată amestecată
  • 1 ou
  • 4 linguri smântână
  • 2 cepe
  • 1 cățel usturoi
  • 1 lingură ulei
  • 1 ardei roșu
  • 2 gălbenușuri
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Piper roșu și negru
  • Sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru a pregăti aluatul se dizolvă drojdia în lapte, se adaugă gălbenușurile, untul și zahărul. Se adaugă puțin câte puțin făină și se amestecă. Aluatul se înfășoară în folie și se bagă la frigider o noapte întreagă.

  • Pasul 2

    Putem să trecem la umplutură. Se taie ceapa și ardeiul în cubulețe, se strivește usturoiul. În uleiul fierbinte se prăjește mai întâi ceapa, apoi se adaugă ardeiul, usturoiul și carnea tocată. Se prăjește totul timp de aproximativ 10 minute. Se ia de pe foc și se adaugă 1 ou, 1 gălbenuș, smântâna și pătrunjelul tăiat mărunt.

  • Pasul 3

    Aluatul se întinde în 4 plăcinte cu diametrul de 15 cm. Pe fiecare plăcintă se pune o porție de umplutură, se îndoaie în jumătate și se lipesc marginile. Înainte de a fi coapte se vor unge pateurile cu gălbenuș.

  • Pasul 4

    Se coc în cuptor cca 20 de minute la temperatură de 200°C. Pot fi prăjite deasemenea în ulei în tigaie.