Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Doner Kebab

Doner kebab este cel mai cunoscut fel de mâncare turcească din lume. Seamănă cu shaorma arabă sau gyrosul grecesc, numai că are și condimente și adaosuri diferite.

Pași de preparare

  • După amestecarea tuturor ingredientelor se frământă timp de aproximativ 8 minute, până aluatul devine compact și ușor de format.
  • Se unge un castron cu ulei și se lasă aluatul în el timp de aproximativ 1 oră.
  • După ce aluatul crește, se trece în tava de copt așternută cu hârtie, se desparte în două plăcinte rotunde sau ovale.
  • Se bate oul, se adaugă o lingură de apă și se unge partea de sus a pâinii.
  • Se fac niște adâncituri cu degetele și se presară totul cu susan și chimen.
  • Se lasă pentru încă 20 de minute. Se coace 7 - 9 minute la 250° C.

Rețete care te-ar putea interesa

Doner Kebab
4 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 500 g făină (tip A)
  • 10 g sare
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 10 g zahăr (sau 1 linguriță miere)
  • 1 pachet drojdie uscată (sau jumătate de pachet de drojdie proaspătă)
  • 350 ml apă
  • 1 ou
Pași de preparare
  • Pasul 1

    După amestecarea tuturor ingredientelor se frământă timp de aproximativ 8 minute, până aluatul devine compact și ușor de format.

  • Pasul 2

    Se unge un castron cu ulei și se lasă aluatul în el timp de aproximativ 1 oră.

  • Pasul 3

    După ce aluatul crește, se trece în tava de copt așternută cu hârtie, se desparte în două plăcinte rotunde sau ovale.

  • Pasul 4

    Se bate oul, se adaugă o lingură de apă și se unge partea de sus a pâinii.

  • Pasul 5

    Se fac niște adâncituri cu degetele și se presară totul cu susan și chimen.

  • Pasul 6

    Se lasă pentru încă 20 de minute. Se coace 7 - 9 minute la 250° C.