Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Dhal - supă hindi

În India există un proverb care spune că în fiecare casă, cel puțin odată pe zi, oamenii mănâncă dhal.

Pași de preparare

  • Se spală bine semințele de linte și se lasă peste noapte la înmuiat.

  • Se pune lintea într-o oală și se toarnă peste ea apa în care a fost lăsată la înmuiat. Se pune pe foc la gătit.

  • Ceapa se taie mărunt, roșiile se taie în bucăți mici și, împreună cu toate condimentele (se lasă untul) se adaugă în oala cu linte. Se fierbe 1 oră și 15 minute la foc mic, amestecând la 15 minute.

  • Când supa va fi aproape gata se adaugă untul și coriandrul proaspăt, tăiat mărunt.

  • Garam masala: fiecare ingredient se prăjește într-o tigaie uscată aproximativ 15 minute. Când toate vor fi gata se amestecă și se macină în râșnița de cafea. Garam masala trebuie păstrată într-un recipient uscat închis.

Rețete care te-ar putea interesa

Dhal - supă hindi
2 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • Dhal:
  • 2 pahare linte galbenă sau roșie
  • 6 pahare apă
  • 1 ceapă
  • 2 lingurițe sare
  • 1/2 linguriță curcuma
  • 2 lingurițe garam masala
  • 1 cățel usturoi
  • 1 bucățică rădăcină de ghimbir
  • 1 bucățică chilli
  • 1/2 conservă de roșii fără coajă
  • 1 lingură unt
  • Coriandru proaspăt
  • 4 linguri coriandru
  • 2 linguri chimen
  • 2 linguri piper negru boabe
  • 2 lingurițe cuișoare
  • 2 lingurițe semințe de nucșoară
  • Aluatul:
  • 2 pahare lapte praf
  • 1 lingură făină
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 linguriță unt (ghee)
  • Margarină de prăjit
  • Siropul:
  • 2 pahare apă
  • 2 pahare zahăr
  • 1 linguriță apă de trandafir
  • Semințe de nucșoară
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se spală bine semințele de linte și se lasă peste noapte la înmuiat.

  • Pasul 2

    Se pune lintea într-o oală și se toarnă peste ea apa în care a fost lăsată la înmuiat. Se pune pe foc la gătit.

  • Pasul 3

    Ceapa se taie mărunt, roșiile se taie în bucăți mici și, împreună cu toate condimentele (se lasă untul) se adaugă în oala cu linte. Se fierbe 1 oră și 15 minute la foc mic, amestecând la 15 minute.

  • Pasul 4

    Când supa va fi aproape gata se adaugă untul și coriandrul proaspăt, tăiat mărunt.

  • Pasul 5

    Garam masala: fiecare ingredient se prăjește într-o tigaie uscată aproximativ 15 minute. Când toate vor fi gata se amestecă și se macină în râșnița de cafea. Garam masala trebuie păstrată într-un recipient uscat închis.