1. >Rețete
  2. >Gulab Jamun - desert indian

Gulab Jamun - desert indian

Acest desert va reprezenta o gustare excelentă pentru prietenii tăi!
Ușor
4 persoane
45 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
Aluatul:

2 pahare lapte praf

1 lingură făină

1/2 pahar lapte

1 linguriță unt (ghee)

Margarină de prăjit

Siropul:

2 pahare apă

2 pahare zahăr

1 linguriță apă de trandafir

semințe de nucșoară
Ingrediente pentru 4 persoane
Aluatul:

2 pahare lapte praf

1 lingură făină

1/2 pahar lapte

1 linguriță unt (ghee)

Margarină de prăjit

Siropul:

2 pahare apă

2 pahare zahăr

1 linguriță apă de trandafir

semințe de nucșoară
  1. Pași 1
    Făina se amestecă foarte bine cu laptele praf. Se încălzește laptele natural adăugând unt. Se toarnă apoi peste făină și se frământă aluatul.
  2. Pași 2
    Din aluat se formează 25 de găluște mici și se pun pe o farfurie unsă cu unt.
  3. Pași 3
    Se topește untul (ghee) în tigaie, se încălzește și se introduce de probă o gălușcă, care ar trebui să se ducă la fund iar după un timp să iasă la suprafață. Când gălușca va avea culoarea maro poate fi scoasă.
  4. Pași 4
    Siropul: se strivesc semințele de nucșoară, se introduc întrun vas și se adaugă zahărul și apa. Se dă în clocot și se lasă la gătit 5 minute. După aceea se ia de pe foc și se adaugă apa de trandafir.
  5. Pași 5
    Găluștele gulab jamun se scufundă în sirop și se lasă acolo timp de câteva ore.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Hummus de linte

    Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid, fiind o variantă potrivită pentru prânz sau cină.

  • Salată cu mazăre, măsline și pesto

    Gustul de salată mediteraneană poate fi ușor de reprodus și în bucătăria ta. Mazărea Vapeur Bonduell...

  • Creveți thailandezi cu orez

    Încearcă rețeta noastră picantă cu creveți și mix thailandez cu orez și vei pătrunde in bucătăria as...