Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Gulab Jamun - desert indian

Acest desert va reprezenta o gustare excelentă pentru prietenii tăi.

Pași de preparare

  • Făina se amestecă foarte bine cu laptele praf. Se încălzește laptele natural adăugând unt. Se toarnă apoi peste făină și se frământă aluatul.
  • Din aluat se formează 25 de găluște mici și se pun pe o farfurie unsă cu unt.
  • Se topește untul (ghee) în tigaie, se încălzește și se introduce de probă o gălușcă, care ar trebui să se ducă la fund iar după un timp să iasă la suprafață. Când gălușca va avea culoarea maro poate fi scoasă.
  • Siropul: se strivesc semințele de nucșoară, se introduc într-un vas și se adaugă zahărul și apa. Se dă în clocot și se lasă la gătit 5 minute. După aceea se ia de pe foc și se adaugă apa de trandafir.
  • Găluștele gulab jamun se scufundă în sirop și se lasă acolo timp de câteva ore.

Rețete care te-ar putea interesa

Gulab Jamun - desert indian
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • Aluatul:
  • 2 pahare lapte praf
  • 1 lingură făină
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 linguriță unt (ghee)
  • Margarină de prăjit
  • Siropul:
  • 2 pahare apă
  • 2 pahare zahăr
  • 1 linguriță apă de trandafir
  • semințe de nucșoară
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Făina se amestecă foarte bine cu laptele praf. Se încălzește laptele natural adăugând unt. Se toarnă apoi peste făină și se frământă aluatul.

  • Pasul 2

    Din aluat se formează 25 de găluște mici și se pun pe o farfurie unsă cu unt.

  • Pasul 3

    Se topește untul (ghee) în tigaie, se încălzește și se introduce de probă o gălușcă, care ar trebui să se ducă la fund iar după un timp să iasă la suprafață. Când gălușca va avea culoarea maro poate fi scoasă.

  • Pasul 4

    Siropul: se strivesc semințele de nucșoară, se introduc într-un vas și se adaugă zahărul și apa. Se dă în clocot și se lasă la gătit 5 minute. După aceea se ia de pe foc și se adaugă apa de trandafir.

  • Pasul 5

    Găluștele gulab jamun se scufundă în sirop și se lasă acolo timp de câteva ore.