Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Gulab Jamun - desert indian

Acest desert va reprezenta o gustare excelentă pentru prietenii tăi.

Pași de preparare

  • Făina se amestecă foarte bine cu laptele praf. Se încălzește laptele natural adăugând unt. Se toarnă apoi peste făină și se frământă aluatul.
  • Din aluat se formează 25 de găluște mici și se pun pe o farfurie unsă cu unt.
  • Se topește untul (ghee) în tigaie, se încălzește și se introduce de probă o gălușcă, care ar trebui să se ducă la fund iar după un timp să iasă la suprafață. Când gălușca va avea culoarea maro poate fi scoasă.
  • Siropul: se strivesc semințele de nucșoară, se introduc într-un vas și se adaugă zahărul și apa. Se dă în clocot și se lasă la gătit 5 minute. După aceea se ia de pe foc și se adaugă apa de trandafir.
  • Găluștele gulab jamun se scufundă în sirop și se lasă acolo timp de câteva ore.

Rețete care te-ar putea interesa

Gulab Jamun - desert indian
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • Aluatul:
  • 2 pahare lapte praf
  • 1 lingură făină
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 linguriță unt (ghee)
  • Margarină de prăjit
  • Siropul:
  • 2 pahare apă
  • 2 pahare zahăr
  • 1 linguriță apă de trandafir
  • semințe de nucșoară
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Făina se amestecă foarte bine cu laptele praf. Se încălzește laptele natural adăugând unt. Se toarnă apoi peste făină și se frământă aluatul.

  • Pasul 2

    Din aluat se formează 25 de găluște mici și se pun pe o farfurie unsă cu unt.

  • Pasul 3

    Se topește untul (ghee) în tigaie, se încălzește și se introduce de probă o gălușcă, care ar trebui să se ducă la fund iar după un timp să iasă la suprafață. Când gălușca va avea culoarea maro poate fi scoasă.

  • Pasul 4

    Siropul: se strivesc semințele de nucșoară, se introduc într-un vas și se adaugă zahărul și apa. Se dă în clocot și se lasă la gătit 5 minute. După aceea se ia de pe foc și se adaugă apa de trandafir.

  • Pasul 5

    Găluștele gulab jamun se scufundă în sirop și se lasă acolo timp de câteva ore.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.