Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb

Una dintre cele mai populare rețete ale bucătăriei franceze.

Pași de preparare

  • Pulpele stropite cu bere se pun în castron, iar după două ore se strecoară. Apoi, acestea se tăvălesc prin făină.
  • Șalotele tocate și usturoiul se aruncă pe untul topit și încins, apoi se adaugă treptat și puii de baltă. Se prăjesc aproximativ 10 minute, cu grijă, pentru a nu se arde. Se condimentează după gust, apoi se adaugă vin alb și se fierb înăbușit timp de încă 10 minute.
  • Gălbenușurile se bat și se amestecă cu smântâna. Sosul astfel creat se toarnă peste carnea din castron. Apoi se adaugă sucul de lămâie și pătrunjelul.

Rețete care te-ar putea interesa

Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb
3 persoane peste 45 min Complex
INGREDIENTE
  • 30 pulpe de pui de baltă
  • 1 lămâie
  • 300 ml vin alb sec
  • 30 ml bere blondă
  • 20 ml smântână
  • 100 g unt
  • 1 gălbenuș crud
  • 100 g făină albă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 șalote (Ceapă franțuzească - Allium ascalonicum)
  • Pătrunjel verde tocat
  • Piper
  • Sare
Pași de preparare
  • Pasul 1
    Pulpele stropite cu bere se pun în castron, iar după două ore se strecoară. Apoi, acestea se tăvălesc prin făină.
  • Pasul 2
    Șalotele tocate și usturoiul se aruncă pe untul topit și încins, apoi se adaugă treptat și puii de baltă. Se prăjesc aproximativ 10 minute, cu grijă, pentru a nu se arde. Se condimentează după gust, apoi se adaugă vin alb și se fierb înăbușit timp de încă 10 minute.
  • Pasul 3
    Gălbenușurile se bat și se amestecă cu smântâna. Sosul astfel creat se toarnă peste carnea din castron. Apoi se adaugă sucul de lămâie și pătrunjelul.
Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.