Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb

Una dintre cele mai populare rețete ale bucătăriei franceze.

Pași de preparare

  • Pulpele stropite cu bere se pun în castron, iar după două ore se strecoară. Apoi, acestea se tăvălesc prin făină.

  • Șalotele tocate și usturoiul se aruncă pe untul topit și încins, apoi se adaugă treptat și puii de baltă. Se prăjesc aproximativ 10 minute, cu grijă, pentru a nu se arde. Se condimentează după gust, apoi se adaugă vin alb și se fierb înăbușit timp de încă 10 minute.

  • Gălbenușurile se bat și se amestecă cu smântâna. Sosul astfel creat se toarnă peste carnea din castron. Apoi se adaugă sucul de lămâie și pătrunjelul.

Rețete care te-ar putea interesa

Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb
3 persoane peste 45 min Complex
INGREDIENTE
  • 30 pulpe de pui de baltă
  • 1 lămâie
  • 300 ml vin alb sec
  • 30 ml bere blondă
  • 20 ml smântână
  • 100 g unt
  • 1 gălbenuș crud
  • 100 g făină albă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 șalote (Ceapă franțuzească - Allium ascalonicum)
  • Pătrunjel verde tocat
  • Piper
  • Sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pulpele stropite cu bere se pun în castron, iar după două ore se strecoară. Apoi, acestea se tăvălesc prin făină.

  • Pasul 2

    Șalotele tocate și usturoiul se aruncă pe untul topit și încins, apoi se adaugă treptat și puii de baltă. Se prăjesc aproximativ 10 minute, cu grijă, pentru a nu se arde. Se condimentează după gust, apoi se adaugă vin alb și se fierb înăbușit timp de încă 10 minute.

  • Pasul 3

    Gălbenușurile se bat și se amestecă cu smântâna. Sosul astfel creat se toarnă peste carnea din castron. Apoi se adaugă sucul de lămâie și pătrunjelul.