1. >Rețete
  2. >Creveți în sos de usturoi

Creveți în sos de usturoi

O rețetă dedicată iubitorilor de creveți. Descoperă-i savoarea!
Mediu
5 persoane
30 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 5 persoane
2 linguri ulei de măsline

1 kg creveți regali curățați

50 g unt fără sare

2 căței de usturoi tocați mărunt

2 linguri pătrunjel tocat mărunt

Sare

2 lingurițe suc de lămâie

1 baghetă crocantă

1 piper negru proaspăt măcinat
Ingrediente pentru 5 persoane
2 linguri ulei de măsline

1 kg creveți regali curățați

50 g unt fără sare

2 căței de usturoi tocați mărunt

2 linguri pătrunjel tocat mărunt

Sare

2 lingurițe suc de lămâie

1 baghetă crocantă

1 piper negru proaspăt măcinat
  1. Pași 1
    Se încinge o cratiță largă, se adaugă uleiul și se prăjesc creveții în tranșe.
  2. Pași 2
    Se șterge cratița cu un șervețel de hârtie, se adaugă untul și se încălzește până ce untul începe să facă spumă. Se adaugă usturoiul și pătrunjelul și se gătește 1-2 minute, până ce capătă o culoare brună.
  3. Pași 3
    Apoi se adaugă creveții pe cratița fierbinte. Se condimentează după gust cu sare și piper. Se stropește cu suc de lămâie și se scutură cratița pentru a acoperi creveții cu sos.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Couscous crocant cu șofran și mazăre

    O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta. Propunem o rețetă perfectă pentru o cină alaturi de prieteni sau familie, ușor de gătit, gustoasă și hrănitoare.

  • Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă

    Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mix...

  • Pui cu Piure din legume verzi

    Înlocuiește clasicul piure de cartofi cu nutrienții legumelor verzi, iar prânzul în familie va fi o ...