Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Creveți în sos de usturoi

O rețetă dedicată iubitorilor de creveți. Descoperă-i savoarea!

Pași de preparare

  • Se încinge o cratiță largă, se adaugă uleiul și se prăjesc creveții în tranșe.

  • Se șterge cratița cu un șervețel de hârtie, se adaugă untul și se încălzește până ce untul începe să facă spumă. Se adaugă usturoiul și pătrunjelul și se gătește 1-2 minute, până ce capătă o culoare brună.

  • Apoi se adaugă creveții pe cratița fierbinte. Se condimentează după gust cu sare și piper. Se stropește cu suc de lămâie și se scutură cratița pentru a acoperi creveții cu sos.

Rețete care te-ar putea interesa

Creveți în sos de usturoi
8 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 kg creveți regali curățați
  • 50 g unt fără sare
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
  • Sare
  • 2 lingurițe suc de lămâie
  • 1 baghetă crocantă
  • 1 piper negru proaspăt măcinat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se încinge o cratiță largă, se adaugă uleiul și se prăjesc creveții în tranșe.

  • Pasul 2

    Se șterge cratița cu un șervețel de hârtie, se adaugă untul și se încălzește până ce untul începe să facă spumă. Se adaugă usturoiul și pătrunjelul și se gătește 1-2 minute, până ce capătă o culoare brună.

  • Pasul 3

    Apoi se adaugă creveții pe cratița fierbinte. Se condimentează după gust cu sare și piper. Se stropește cu suc de lămâie și se scutură cratița pentru a acoperi creveții cu sos.