1. >Rețete
  2. >Creveți cu legume

Creveți cu legume

Creveții ocupă un loc de cinste în meniul marin. Cu cât ne îndepărtăm de țărm, cu atât creveții devin un ingredient mai rafinat și mai bogat al mâncărurilor.
Dificil
3 persoane
60 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 3 persoane
500 g Fasole verde păstăi rotunde, întregi, foarte fine Bonduelle

18 creveți de mărime mijlocie

Sare

Condimente pentru fasole:

Zahăr

3 linguri sake

1 lingură miri

1 lingură sos de soia

1 linguriță sare

Condimente pentru creveți:

4 gălbenușuri bine amestecate

6 pahare fiertură de pește

1 lingură miri

1 pahar sake

1/2 lingură sare

Legume:

1 morcov mare

1 broccoli mijlociu

1 buc lujer de bambus

1 pahar dashi

1/2 pahar sake

3 linguri miri

3 linguri sos de soia

3 fiertură de pește
Ingrediente pentru 3 persoane
500 g Fasole verde păstăi rotunde, întregi, foarte fine Bonduelle

18 creveți de mărime mijlocie

Sare

Condimente pentru fasole:

Zahăr

3 linguri sake

1 lingură miri

1 lingură sos de soia

1 linguriță sare

Condimente pentru creveți:

4 gălbenușuri bine amestecate

6 pahare fiertură de pește

1 lingură miri

1 pahar sake

1/2 lingură sare

Legume:

1 morcov mare

1 broccoli mijlociu

1 buc lujer de bambus

1 pahar dashi

1/2 pahar sake

3 linguri miri

3 linguri sos de soia

3 fiertură de pește
  1. Pași 1
    Lujerul de bambus se toacă în felii alungite, broccoli-ul se separă în bucăți mai mici, iar morcovul se taie în floricele.
  2. Pași 2
    Se amestecă într-o oală fiertura de pește, sosul de soia, se aduce la fierbere și se adaugă sare. Apoi se adaugă lujerii de bambus și morcovii și se fierb la pe foc mic, sub un capac greu, timp de 6 minute până când lujerii de bambus primesc o culoare ușor brună. Înainte de servire se toarnă peste supa de legume și se ornează cu broccoli.
  3. Pași 3
    Creveții se curăță, lăsându-le cozile, se sărează ușor, se tăvălesc în făină de cartofi, se scutură de excesul de făină și se aruncă în 2 pahare de apă clocotită în care se fierb cel mult 10 secunde. Se scot din apă, se clătesc în apă rece și se pun deoparte.
  4. Pași 4
    Întro oală se fierb 2 pahare de apă, fasolea se curăță, se taie diagonal în bucăți de circa 1,5 cm. Se presară cu un pic de sare și se aruncă în apa în fierbere pentru circa 8 minute, apoi se strecoară și se clătesc în apă rece. Condimentele pentru fasole se amestecă întro crăticioară, se fierb și se adaugă fasolea.
  5. Pași 5
    Întrun al doilea vas se amestecă condimentele pentru creveți, se aduc la fierbere, se adaugă creveții și, reducând focul la minim, se toarnă gălbenușurile. Apoi se fierbe la foc foarte mic, sub capac, timp de 2 minute.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Pui cu Piure din legume verzi

    Înlocuiește clasicul piure de cartofi cu nutrienții legumelor verzi, iar prânzul în familie va fi o surpriză delicioasă pentru toți cei dragi.

  • Legume mexicane cu orez

    Un preparat vegetarian, numai bun pentru un prânz consistent.

  • Fasole verde cu bulgur și carne de porc

    Am intrat in bucătăria armeană, iar din fasolea verde gătită împreună cu carne, bulgur și condimente...