Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Creveți cu legume

Creveții ocupă un loc de cinste în meniul marin. Cu cât ne îndepărtăm de țărm, cu atât creveții devin un ingredient mai rafinat și mai bogat al mâncărurilor.

Pași de preparare

  • Lujerul de bambus se toacă în felii alungite, broccoli-ul se separă în bucăți mai mici, iar morcovul se taie în floricele.

  • Se amestecă într-o oală fiertura de pește, sosul de soia; se aduce la fierbere și se adaugă sare. Apoi se adaugă lujerii de bambus și morcovii și se fierb la pe foc mic, sub un capac greu, timp de 6 minute până când lujerii de bambus primesc o culoare ușor brună. Înainte de servire se toarnă peste supa de legume și se ornează cu broccoli.

  • Creveții se curăță, lăsându-le cozile, se sărează ușor, se tăvălesc în făină de cartofi, se scutură de excesul de făină și se aruncă în 2 pahare de apă clocotită în care se fierb cel mult 10 secunde. Se scot din apă, se clătesc în apă rece și se pun deoparte.

  • Într-o oală se fierb 2 pahare de apă; fasolea se curăță, se taie diagonal în bucăți de circa 1,5 cm. Se presară cu un pic de sare și se aruncă în apa în fierbere pentru circa 8 minute, apoi se strecoară și se clătesc în apă rece. Condimentele pentru fasole se amestecă într-o crăticioară, se fierb și se adaugă fasolea.

  • Într-un al doilea vas se amestecă condimentele pentru creveți, se aduc la fierbere, se adaugă creveții și, reducând focul la minim, se toarnă gălbenușurile. Apoi se fierbe la foc foarte mic, sub capac, timp de 2 minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Creveți cu legume
3 persoane peste 45 min Complex
INGREDIENTE
  • 500 g Fasole verde păstăi rotunde, întregi, foarte fine Bonduelle
  • 18 creveți de mărime mijlocie
  • Sare
  • Condimente pentru fasole:
  • Zahăr
  • 3 linguri sake
  • 1 lingură miri
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 linguriță sare
  • Condimente pentru creveți:
  • 4 gălbenușuri bine amestecate
  • 6 pahare fiertură de pește
  • 1 lingură miri
  • 1 pahar sake
  • 1/2 lingură sare
  • Legume:
  • 1 morcov mare
  • 1 broccoli mijlociu
  • 1 buc lujer de bambus
  • 1 pahar dashi
  • 1/2 pahar sake
  • 3 linguri miri
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 fiertură de pește
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Lujerul de bambus se toacă în felii alungite, broccoli-ul se separă în bucăți mai mici, iar morcovul se taie în floricele.

  • Pasul 2

    Se amestecă într-o oală fiertura de pește, sosul de soia; se aduce la fierbere și se adaugă sare. Apoi se adaugă lujerii de bambus și morcovii și se fierb la pe foc mic, sub un capac greu, timp de 6 minute până când lujerii de bambus primesc o culoare ușor brună. Înainte de servire se toarnă peste supa de legume și se ornează cu broccoli.

  • Pasul 3

    Creveții se curăță, lăsându-le cozile, se sărează ușor, se tăvălesc în făină de cartofi, se scutură de excesul de făină și se aruncă în 2 pahare de apă clocotită în care se fierb cel mult 10 secunde. Se scot din apă, se clătesc în apă rece și se pun deoparte.

  • Pasul 4

    Într-o oală se fierb 2 pahare de apă; fasolea se curăță, se taie diagonal în bucăți de circa 1,5 cm. Se presară cu un pic de sare și se aruncă în apa în fierbere pentru circa 8 minute, apoi se strecoară și se clătesc în apă rece. Condimentele pentru fasole se amestecă într-o crăticioară, se fierb și se adaugă fasolea.

  • Pasul 5

    Într-un al doilea vas se amestecă condimentele pentru creveți, se aduc la fierbere, se adaugă creveții și, reducând focul la minim, se toarnă gălbenușurile. Apoi se fierbe la foc foarte mic, sub capac, timp de 2 minute.